IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Hummer се връща в армията

Всъдеходът с 1000 конски сили изминава 529 км с едно зареждане

Смъртоносност, защита, товароподемност и бордова мощност за разузнавателен отряд от шест войника при различни мисии. С такава цел General Motors Defense показа концепция за военен автомобил, която използва като база GMC Hummer EV. Концептуалното електрическо военно превозно средство (eMCV) беше представено на военното изложение Marine Military Expo във Вашингтон.


GMC Hummer EV


Отдавна GM Defense разработва подобни чудовища за използване от военните в САЩ. Първата изцяло електрическа концепция датира от 2021 година и е на основата на Chevrolet Colorado ZR2.

Всъдеходът eMCV използва шасито и системата за окачване на Hummer EV. GM Defense добави 37-цолови гуми, нова тежкотоварна спирачна система и амортисьори Fox, като същевременно подобрява ъглите на заход и отход за още по-добро представяне извън пътя.


GMC Hummer EV


Превозното средство също така разполага с 46-инчова картечница, въртящи се странични рамена, както и 12-киловатов дизелов генератор, който може да се използва за презареждане на батериите. Захранва се от 24-модулен, двоен батериет пакет Ultium, чиято капацитет е над 200 кВт/ч.

Задвижването става с три електромотора (два отпред и един отзад) със съвкупна мощност 1000 к.с., както и два диференциала (отпред и отзад) с електронно блокиране. Според GM Defense електрическият всъдеход има пробег от 529 км с едно зареждане.


GMC Hummer EV


Батерията може да добави пробег от 160 км само за 12 минути при използване на бързо зарядно. Превозното средство ще излъчва слаби акустични и топлинни сигнали, което ще осигури допълнителни предимства при използването му на предна линия.


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 9 месеца )
    Е как пък никога не може да си направите елементарна сметка, че дори дизелов hummer не може да мине 500 км с един резервоар, защото харчи като луд особено по черни пътища. А този може да мине само на ток 500 км, а с един резервоар още толкова.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Ники ( преди 9 месеца )
    Това транспортно средство има огромно предимство за армията с това, че е тихо и остава сравнително студено. А генераторът не е нужно да го включват когато останат нацяло без ток. Тепърва ще се развива технологията, дизайна и концепцията и след 10 години ще се чудим как така американците са поне десетилетие напред и в това.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 9 месеца )
    Я кажи какви са тези други начини да се посмеем? Като гледам, филмите и игрите са ти единственият източник на информация.
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    4-ти, а тоя генератор с какво работи? Жокер, не е на ток. На фона, че сега трябват околко 3-4ч за 500км, колко време ще се зарежда това нещо, и колко гориво ще замине?
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 9 месеца )
    Бе ти чете ли, че си има собствен генератор ?! Такива като тебе са специалисти само в оплюването !
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Овчарчето Калитко ( преди 9 месеца )
    Искам едно такова да си паса овцете с него !
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Тези освен по базите да развозват шапкарите, едва ли ще ги използват. Както е казал колега 1, на полет, не ги чакат с контакти.
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Решили са да усвоят някой лев от Пентагона. В повечето конфликтни зони токът е много на ръба, което значи, че ще палят зловещи генератори в базите си, за да си заредят жипките. Което е по-неефективно от използване на коли с дизелови двигатели. И по принцип за военни цели се избягват двигатели, зависещи от ток, защото освен при ядрен взив, има и други начини за генериране на електромагнитен импулс. И жипката е до там.