IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алонсо не успя да продаде уникално Ferrari Enzo

Никой не наддава за суперколата на двукратния световен шампион във Формула 1

Обикновено автомобили, принадлежали на големи знаменитости, се продават бързо и лесно, но в случая двукратният световен шампион във Формула 1 - Фернандо Алонсо, нямаше такъв късмет. Публикация в Twitter от Aston Martin F1 – тима на испанеца, гласи, че проведеният неотдавна търг за Ferrari Enzo, собственост на Алонсо, е завършил без продажба.


Алонсо Ferrari


Самият автомобил е уникален, защото е с първата каросерия от производствената серия за модела, известна като Scocca n.1. Суперколата беше изложена за продажба на търга L’AstaRossa на Monaco Car Auctions, проведен на 8 юни. Началната цена на машината беше 4,2 млн евро, като се очакваше тя да бъде продадена за около 5 млн, но никой не се включи в наддаването.

Това Enzo е в класическия цвят Rosso Corsa. Превозното средство идва с Ferrari Classiche Red Book, което е сертификат за автентичност, доказващ, че колата отговаря на всички оригинални спецификации. Това също така показва, че машината е Scocca n.1., като тя е изминала едва 4800 км.


Алонсо Ferrari


Самият Алонсо се състезава за отбора на Scuderia Ferrari от 2010 до 2014 г. Автомобилният производител произвежда Enzo от 2002 до 2004 г. В списъка на търга не се уточнява как испанският пилот се е сдобил със суперколата.

Enzo се отличава с дизайн, който напомня за кола от Формула 1. Той включва 6,0-литров V12 с атмосферно пълнене, произвеждащ 651 к.с. при 7800 об/мин. Скоростната кутия е шестстепенна автоматизирана механична. Ferrari произвежда само 400 бройки от модела, които в наши дни сменят собственика си за над 1 милион долара.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Скъпо е ( преди 10 месеца )
    Това ферари е хубаво,от най-хубавите, но не мога да го опрелича на болид. Ако дам няколко млн. за такова сигурно ще искам да си го държа зад витрина в хола ми да си го гледам всеки ден, не и да го карам. И тук се губи смисъла от цялата история.