IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пилот от Формула 1 се сдоби със спецална Alfa Romeo Giulia GTAm

Колата на Валтери Ботас е с две седалки, състезателни колани и ролбар

Финландецът Валери Ботас от две години е част от тима на Alfa Romeo, като наскоро се сдоби и със специален автомобил на италианската марка. Ботас получи ексклузивна Alfa Romeo Giulia GTAm в шоурума Stellantis & You в Торино (Италия). Колата бе връчена на финландеца от главният изпълнителен директор на Alfa Romeo - Жан-Филип Импарато в присъствието на мениджъра на тима от Формула 1 – Кристиано Фиорио.


Валтери Ботас Alfa Romeo


Alfa Romeo пусна Giulia GTA и нейната по-специална версия  GTAm преди повече от две години, за да отпразнува историята на модела Giulia GTA от 1965 г., която е вдъхновила италианците не само за името на новата кола. Версията GTAm е със 100 кг по-лека от топ-варианта Quadrifoglio, като това подобрява производителността и управлението.

Задвижването на седана става с 2,9-литров V6 двигател на Alfa с двойно турбо, като мощността му е 540 к.с. Автмобилът получава и титаниева изпускателна система Akrapovič, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди. Инженерите на компанията са интегрирали и активен преден сплитер в автомобила.


Валтери Ботас Alfa Romeo


Разликите между GTA и GTAm са малки, но значителни. Колата на Ботас има само две седалки, ролбар и шестточкови колани. Добавено е и задно крило от вътлеродни нишки. Собствениците на автомобила получават от компанията каска в цветовете на GTA и състезателен гащеризон с ръкавици (Ботас няма нужда от това, тъй като със сигурност си има свои).

Плановете на Alfa Romeo са да произведе общо 500 екземпляра от GTA и GTAm, които ще бъдат предназначени само за специални клиенти на марката.


0 от 500