IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo подготвя суперкола в стил от 60-те години

Дизайнът ще бъде вдъхновен от модела Tipo 33 Stradale от средата на миналия век

Alfa Romeo обяви нов суперавтомобил, който ще бъде обозначен с индекс 6C. Новият модел ще се появи още тази година, но ще бъде пуснат в ограничена серия. Автомобилни тийзъри вече се появиха на страницата на Alfa Romeo в Instagram .


Alfa Romeo


Суперавтомобилът Alfa Romeo ще бъде наследник на моделите 8C Competizione и 4C. Той е кръстен на спортната Alfa Romeo 6C, който се произвежда през периода от 1927 до 1954 г.

Ще припомним, че моделът беше анонсиран още през 2018 година, но разработката на суперколата беше спряна заради пандемията от коронавирус. Но все пак, сега италианците решиха да се върнат към проекта.

Все още няма много информация за новата Alfa Romeo 6C. Ръководителят на италианската марка Жан-Филип Импарато каза, че дизайнът ще бъде вдъхновен от известния суперавтомобил Alfa Romeo Tipo 33 Stradale от 1967 г.


Alfa Romeo


Тийзърите, които ви представяме показват елегантен опростен профил. В същото време купето ще получи големи кръгли предни светлини, като тези на Alfa Romeo 8C Competizione и 4C.

Първоначално беше планирано суперавтомобилът на Alfa Romeo да получи хибриден агрегат със системна мощност от 700 конски сили. Сега обаче Жан-Филип Импарато обяви, че моделът ще бъде бензинов или електрически - окончателното решение все още не е взето.

За бензиновия модел се предвижда 2.9-литров V6 мотор с турбокомпресор от Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Електрическият автомобил може да получи задвижващата система на Maserati GranTurismo Folgore.


0 от 500