IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo обнови Stelvio в стила на Tonale

Кросоувърът получи тройни LED-фарове и дигитално оборудване

По-големият кросоувър на Alfa Romeo – Stelvio, беше сериозно обновен, като новостите са в стила на показания наскоро по-малък модел Tonale. Актуализираният модел ще се появи на пазара през февруари 2023 г., като промените засягат както външния вид, така и оборудването на модела.


Alfa Romeo Stelvio 2023


Alfa Romeo Stelvio, моделна година 2023, запазва практически непокътнати формите и стила, които направиха този SUV популярен, като промените се фокусират върху фаровете. Отпред можете да видите светлинните с три Full-LED адаптивни матрични фара - решение, вдъхновено от Tonale, но също и от историческата Alfa Romeo SZ и концепцията Proteo. Тези нови фарове също така включват динамични дневни светлини и мигачи, добавяйки адаптивни къси светлини, автоматични дълги светлини и осветление за добре дошли и затваряне. Промени има по решетката и двата долни въздухозаборника.

В салона приборният панел вече е с цифров, като 12,3-инчовият TFT-дисплей, може да бъде преконфигуриран според три различни теми. Конфигурацията Evolved подобрява централната част, като същевременно запазва двата странични панела. Режимът Relax се стреми към максимална простота на съществената информация и наследството, което се отнася до историческите модели на Alfa Romeo, с обърнати числа в крайния край на скоростомера.


Alfa Romeo Stelvio 2023


В останалата част кокпитът потвърждава стила и оборудването на изходящия модел, включително наличието на Alfa Connect Services и функцията My Remote за отдалечена проверка на състоянието на автомобила на смартфона. За първи път технологията NFT (Non-Fungible-Token) се появява при Stelvio, като на практика тя представлява таен и непроменим цифров регистър, в който се отчита основната информация и данни за живота на отделния автомобил.

В момента има малко информация за механиката на модела, но Alfa Romeo потвърждават наличието на Stelvio на 2,2-литров дизелов двигател със 160 к.с. и задно задвижване. Ще се предлага и дизелово Q4 със същия мотор, но с 210 к.с. и задвижване на всички колела, както 2.0 турбо бензиново Q4 с 280 к.с. Всички са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF.


Alfa Romeo Stelvio 2023


При ниво на оборудване Veloce винаги има възможност за добавяне на Q2 самозаключващ се заден диференциал, както за Stelvio със задно предаване, така и за интегралните Q4. Окачването е с двойни лостове отпред и мултилинк с четири и половина рамена отзад.

Все още няма официална информация за цените на обновеното Stelvio, както и за промените по топ-версията Stelvio Quadrifoglio, която обаче бе „заловена“ по време на тестове и вероятно ще бъде представено по-късно.


Още снимки на обновеното Stelvio - вижте в галерията:


0 от 500