IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo вече е на печалба и се издържа сама

Бъдещето на марката е сигурно за поне 10 години, твърди шефът на Stellantis

Главният изпълнителен директор на Stellantis – Карлос Таварес, обяви, че Alfa Romeo е в много силна позиция и е на път да отчете рекордни финансови показатели през тази година. Говорейки пред журналисти на автосалона в Париж топ-мениджърът беше категоричен, че бъдещето на прочутия италиански автомобилен производител е осигурено поне за следващите 10 години.


Alfa Romeo Tonale


„Alfa върви много добре. Бизнесът се обърна и е печеливш. Сега компанията е в състояние да финансира собственото си бъдеще, като обратът беше направен дори преди пускането на пазара на Tonale (новият малък SUV, чийто продажби сега стартират). Това ще бъде рекордна година за марката, която направи забележителен обрат след създаването на Stellantis”, коментира Таварес.

Именно Tonale е най-важният нов модел, лансиран от Alfa Romeo през последните години и може бързо да се окаже нейният бестселър. Компанията подготвя и редица други нови автомобили, включително електрически SUV, който трябва да бъде пуснат на пазара през 2024 г., както и седан, по-голям от Giulia. Освен това, италианският производител работи върху нов спортен автомобил, който ще бъде представен следващата година и ще вземе дизайнерски елементи от емблематичната Alfa Romeo T33 Stradale.


Alfa Romeo Tonale


Таварес отбеляза още, че Alfa Romeo, DS и Lancia представляват трите премиум марки на Stellantis и че техният принос към крайния резултат на компанията е „много ограничен в сравнение с конкурентите“. Имайки това предвид, Таварес вярва, че Stellantis има отлична „възможност“ да разшири обхвата на тези три марки.


0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз си купих нова Джулия още 2017 и все още я карам и съм доволен. Единствената ми критика за колата е към архаичната мултимедия. И те и нея я оправиха с моделите след 2018.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Геро ( преди 1 година )
    Неверотни коли .. Карам Алфа Ромео вече 3ти модел и съм много доволен.От 2007 година .. никога не съм останал на пътя или да съм имал някакви сериозни финансови проблеми. Поддръжка и каране ..
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Дизел, Руди Дизел ( преди 1 година )
    Много да хубави алфите, но все нещо им куца в качеството.
  • #4
    0 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако наистина смята че алфа има бъдеще за поне 10 години, трябваше да говори за електрически модели. И докато същият този Таварес обяснява, че най-накрая alfa е излязла на нула и малко отгоре, а от електромобили не се печели, днес излязоха финансовите резултати за последното тримесечие на Тесла в което се оплакват, че вече второ тримесечие брутният им марж на печалбата се е сринал на 28% и не са успели да го върнат на предишните 35%. А заявките са за месеци напред.
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 1: По твоита унИкална логика, Пежото не е Пежо а Алфа.
  • #2
    23 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Поредния разбирач! То не беше - това не е Алфа, това е Фиат, това не е Алфа, това е Опел, сега било Пежо....и все никой нямало да ги купува и все затварят, пък все си ги има!!!
  • #1
    1 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всичко добре, само че това вече не е Алфа а Пежо. В дългосрочен план никой няма да купува Алфа, както става и с Опел