IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo сменя стратегията – ще прави масови модели!

Италианците искат да удвоят производството до края на 2023 година

След спирането на малкия хечбек Giulietta и на спортния автомобил 4C със средно разположен двигател, гамата на Alfa Romeo беше намалена до два модела - Giulia и Stelvio. Затова италианците залагат много на новия компактен кросоувър Tonale, който трябва да увеличи значително продажбите на марката.


Alfa Romeo


Според представители на компанията, това ще позволи на Alfa Romeo да се превърне от „емоционална марка в рационална“. А част от тази стратегия е и намерението на производителя да навлезе и в масовите сегменти, първият от които е този на малките кросоувъри. Засега той е известен като Brennero, а появата му на пазара е планирана за 2025 г.

За малкия SUV се знае, че ще получи както двигатели с вътрешно задвижване, така и изцяло електрически вариант. Всъщност, това ще бъде последният модел на Alfa Romeo с конвенционални агрегати, защото след 2027 г. италианската марка ще предлага само електромобили.


Alfa Romeo


Преди това обаче Giulia и Stelvio ще претърпят лек фейслифт. И двата модела ще продължат се продават още няколко години както с бензинови, така и с дизелови двигатели, преди Alfa Romeo да се превърна в производител само на електрически превозни средства.

Вече е известно, че новото поколение на седана Giulia ще бъде изградено на платформата STLA Large и ще има пробег от около 800 км. Електромобилът ще получи и система за бързо зареждане.


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    КОЛЮ ГРАДСКИЯ ( преди 1 година )
    80000 - 100000 *** И МАСОВАТА!!!???МАСОВА 37000 И ДА Я ВЗЕМГАМ ОТ МОТОТЕХНИКА!!!???
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Gzgs ( преди 1 година )
    Как се очаква да се появи 2025? В Германия вече видях повече от 5 регистрирани.
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    И пак не се връзват нещата. При един блок от 100 семейства има налични 100 автомобила. Да ги намалим с 50% ще ни трябват 50 автомобила. То сега нормалните места не стигат, пък камоли тогава.....
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До No. 2... Колега, отговора го имаш... до 15-на години броя на автомобилите ще е поне 30-35% по-малко...
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Не знам, но това с електрификацията ми се струва малко прибързано. Или нарочно го правят, да намалят автомобилите по пътищата. Хората живеят основно в градове, как ще си зареждат автомобилите?
  • #2
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Че те премиум моделите на немците са бая масови. Всеки втори с БМВ или Ауди...
  • #1
    20 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те винаги са правили масови но поради малкото продажби се опитвали да ги представят като премиум