IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo връща легендарен модел в гамата си

Електрическият роудстър Duetto Spider ще се появи съвсем скоро

Ръководството на Alfa Romeo потвърди, че в плановете на компанията влиза нов двуместен електрически роудстър, като феновете на марката няма да чакат дълго за неговата поява. Моделът ще възроди легендарното име Duetto Spider, като той е разработен лично от главния дизайнер на италианския производител Алехандро Масонеро-Романос.


Alfa Romeo Duetto Spider


Пред британското издание Auto Express, което публикува свое виждане за външния вид на автомобила, шефът на Alfa Romeo – Жан-Филип Импарато, разкри подробности както за роудстъра, така и за най-близките планове на компанията. Той беше категоричен, че за да може компанията отново да излезе на печалба, тя се нуждае от най-малко 5 модела в гамата си.

„Цифрата е 5, като тя важи и за времето, което ни трябва да свършим работата, а то е 5 години. Тогава трябва да бъдем достатъчно устойчиви на три континента и да бъдем известни с добри и най-вече качествени автомобили“, обясни Импарато.

Босът на Alfa Romeo допълни, че Alfa Romeo Duetto Spider може да се появи много по-рано от очакваното. Роудстърът ще бъде с изцяло електрическо задвижване, като ще използва новата платформа на концерна Stellantis, наречена STLA. Импарато допълни, че компанията му ще избегне най-малкия вариант на тази архитектура и ще се съсредоточи върху големите - Medium и Large.


Alfa Romeo Duetto Spider


Това означава, че новият Spider ще бъде с дължина от около 4,3 метра, като платформата позволява поставянето на батерии с капацитет между 87 и 104 кВт/ч, както и на електрически мотори, развиващи от 170 до 220 к.с. Очакванията са Duetto да бъде със задно задвижване в базовия си вариант, но и да получи версия с два електрически двигателя – по един на всяка ос.

В Alfa Romeo обаче са наясно, че с подобен модел няма да да си осигурят сериозни продажби и затова основният коз на компанията си остава новият компактен SUV на марката – Tonale. Към него ще се присъедини и голям всъдеход, който ще се настани над Stelvio, както и електрически седан, готвен за заместник на Giulia. Преди всички тях обаче ще излезе малък SUV, чиято премиера ще се състои догодина.

„Външният му вид е готов и одобрен и чака одобрение от ръководството. Това ще бъде модел от сегмент B, който ще се хареса на феновете на Alfa, които преди са притежавали MiTo или Giulietta. Те са над 1,5 милиона на брой и ние трябва да си ги върнем“, обясни Импарато.

Снимки: Auto Express

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До #2 ( преди 1 година )
    Италианската държава няма да допусне Алфа да фалира. Патрулките са им Алфи, дават им субсидии и т.н.
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Това е недопустимо...Алфа Ромео с електрически двигател...Боже,боже... На къде отива света....
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Това е недопустимо...Алфа Ромео с електрически двигате...Боже,боже... На къде отива света....
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Наистина им желая успех дано виждаме и чуваме повече мотори като буссо
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 1 година )
    Единственият начин да минеш по каменните улички на Сицилия, Сарденя и Саленто, да усещаш ароматите на китните ресторантчета, да чуваш музика и смях - в италианска класа и стил.
  • #2
    5 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Факт е че уж масова марка, като Алфа продава 4 пъти по-малко от Порше,което е премиум бутикова. Съмнявам се, че Алфа Ромео ще оцелеят и до края на годината, освен ако някой от Пежо-Ситроен, не е болен фен на италиански коли и не му се набиват пари за нищо, а освен това и счетоводителите им са на тежки наркотици.
  • #1
    52 rate up comment 3 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 1 година )
    Дано, дано. Дори и да е на ток, светът се нуждае от елегантни коли, които да заменят сегашните повдигнати консерви.