IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo готви суперкола с V6 и голям модел за Америка

Бъдещето на спортното купе ще зависи от реакцията на клиентите

През лятото на 2018 г. Alfa Romeo представи „пътна карта“ за развитие на продуктовата си линия, която включва създаването на спортни автомобили с емблематичните имена GTV и 8C до 2022 г. Въпреки това, до третото тримесечие на 2019 г. тези планове бяха коригирани, отлагайки пускането на високопроизводителни модели за неопределено време.


Alfa Romeo


Според настоящата стратегия на италианската марка, от 2025 г. всички нейни нови продукти ще бъдат изцяло електрически, а до 2027 г. тя напълно ще се откаже от производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене. По информация на Car Magazine, преди това да стане факт, Alfa Romeo ще пусне нов модел с конвенционално задвижване.

Идеята на италианците е спортната кола да бъде представена като концепция през 2023 г. и ако потенциални купувачи проявят интерес към нея, ще бъде организирано и серийно производство, което ще започне през 2025 г. Този модел вероятно ще се казва 8C и ще получи 2,9-литровия туин-турбо V6 двигател, който сега се поставя на версии Quadrifoglio на моделите Giulia и Stelvio. В най-мощния си вариант – този на Giulia GTA, моторът развива 540 к.с. и 600 Нм.

Възможно е за новото Alfa Romeo 8C този V6 да бъде включен в хибриден агрегат, в чиято разработка ще бъдат използвани технологии от Формула 1, осигурени от тима на Sauber. Не се е изключва и вариант за „заемане“ на двигателя на Maserati MC20, но това са само спекулации.

Стана ясно още, че Alfa Romeo работи и върху нов голям автомобил за пазара в САЩ, който трябва да илезе през 2027 г. Неговата разработка беше потвърдена от главния изпълнителен директор на компанията Жан-Филип Импарато. Той беше категоричен, че този модел ще помогне на марката да се утвърди като основен премиум-производител в портфолиото на концерна Stellantis.

„Нашето предложение за превозно средство с голям размер трябва да отговаря на международните пазари - американски, китайски и европейски“, каза Импарато, цитиран от агенция Reuters. Той уточни, че новият модел няма да бъде класически голям SUV от рода на BMW X5 или X6, защото това са автомобили от среден клас. Решението за него ще бъде взето до края на годината.


0 от 500