IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампион във Формула 1 продава уникалното си Ferrari Enzo

От модела са произведени 399 бройки, тази на Фернандо Алонсо е първата

През последните години много автомобили, част от частни колекции на световни шампиони във Формула 1, бяха обявени за продажба. Точно такъв е случаят с това Ferrari Enzo, принадлежащо на Фернандо Алонсо, който спечели 2 титли в най-престижния автомобилен шампионат.


Ferrari Алонсо


Не е ясно защо испанецът се разделя с една от най-емблематичните коли на Ferrari от този век. Според информацията на Motorsport.com, суперколата ще бъде продадена на 8 юни на търг, организиран от MonacoCar Auctions.

Защо този автомобил е толкова специален? Преди всичко заради факта, че е сертифициран от Ferrari Classiche като екземпляр номер 1 от произведени общо 399 бройки, както и заради малкия му пробег, тъй като е изминал само 4800 км.

Алонсо придобива колата през 2011 г., докато се състезава за тима от Маранело. Засега не е посочена цената, от която ще стартира наддаването за автомобила, но със сигурност тя ще бъде доста висока.

Ferrari Enzo излезе през 2002 г., като в неговата разработка участва друга легенда от Формула 1 – Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион също притежаваше една от произведените бройки от модела, като тя беше продадена през 2018 г.

0 от 500