IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce представи Cullinan, вдъхновен от Космоса

Всички 62 бройки от Black Badge Blue Shadow вече са продадени

Британският производител Rolls-Royce представи нова версия на всъдехода си Cullinan, наречена Black Badge Blue Shadow. За нея се твърди, че черпи вдъхновени от линията Карман – условната граница между земната атмосфера и космическото пространство. Автомобилът ще бъде произведен в тираж от 62 бройки, като всички вече са резервирани от клиенти.


Rolls-Royce Cillinan Black Badge Blue Shadow


Линията Карман е мястото, на което синьото небе на Земята се смесва с черния Космос. Този феномен е използван като вдъхновение от създателите на големия SUV, като за целта са го боядисали в цвят Stardust Blue, комбиниран с черно. Решетката е със сатенено покритие, а колелата са покрити с полупрозрачен лак.

Специалното издание получава и уникална версия на орнамента Spirit of Ecstasy, който е направен от отпечатан на 3D титан със син оцветен лак отгоре. Компанията е гравирала логото Black Badge и името Blue Shadow върху основата.


Rolls-Royce Cillinan Black Badge Blue Shadow


Вътре арматурното табло и панелите на вратите преминават от черно през синьо към бяло отдолу нагоре. Rolls-Royce използва пет нюанса боя с шест слоя, за да създаде този впечатляващ ефект. Прозрачно покритие отгоре смесва сини и прозрачни стъклени частици.

Специална версия на тавана Starlight Headliner, използван от марката, е друг привличащ вниманието елемент на този Cullinan. Той изобразява Луната, пълна с кратери, като са използвани 5 цвята за бродерията. Направени са общо 250 000 шева, което е отнело 2 дни. На тавана има 799 бели и 384 сини светодиода.


Rolls-Royce Cillinan Black Badge Blue Shadow


Седалките също получават необикновени детайли. Перфорациите в кожата създават модел, който черпи вдъхновение от гледката на Земята от Космоса. Всяка седалка има над 75 000 малки дупки, които са правени на ръка. Масите в задната част са с фурнир Piano Black със стъклено блестящо покритие и инкрустиран алуминий, а на таблото има уникален часовник. Има светлосини анодизирани секции и гравюра Blue Shadow.

За Cullinan Black Badge Blue Shadow се предлагат и огромен брой луксозни аксесоари. Покривалото за кола има подобен модел като това на седалките. Багажният комплект пък е в цвета на каросерията на SUV.


Още снимки на специалния Cullinan - вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    хубав е. можеха да направят и прелитащи комети луната е прекалено голяма изглежда грубо.можеше звездите да чертаят красиво името на собственикът сякаш са съзвездия. прекалено много черно в екстериорът затварят колата. . на черните джанти им мина модата от 10-15 год. но щом собственикът иска това защо не ?
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 9 месеца )
    Не е важна цената, а вложените идеи и старание. Изкуството и красотата не се оценяват в пари. Това че повечето от нас не могат да си позволят нещо изобщо не означава че не можем да му се насладим. Не е важно дали го имаш или не, важното е че съществува с всичките идеи и труд вложени в него. Това е разликата между комерсиална стока и произведение на изкуството.
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Вдъхновен от алчността, по-скоро.