IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce: Поръчайте Spectre сега, получавате го през 2025!

В британската компанията смятат, че по-голям срок на доставка е „лошо производствено планиране“

Изработените по поръчка автомобили на Rolls-Royce прекарват месеци във внимателните ръце на работниците от компанията, преди да излязат от завода в Гудууд (Англия) и да стигнат до своите търпеливо чакащи собственици. Целият този процес отнема от 12 до 15 месеца за стандартните модели, а търсенето на първия електромобили на марката – Spectre, е толкова голямо, че срокът за доставка е още по-дълъг, признава главният изпълнителен директор Торстен Мюлер-Отвош.


Rolls-Royce


„Ако поръчате Spectre днес, вероятно ще изпълним поръчката ви през 2025 г. Нашето намерение е да успяваме да изпълним поръчката на клиент за около 15 месеца. Не искаме хората да чакат с години, докато получат един от нашите продукти“, коментира шефът на марката.

„Клиентите ни не приемат, че времето за изчакване на доставка на автомобил в луксозния сегмент е над две, три, четири или пет години. Някои производители дори казват: „Разпродадени сме дори още преди колата да се е появила“. Смятам, че това не е нищо друго, освен лошо производствено планиране“, допълва Мюлер-Отвош. „лошо производствено планиране“


Rolls-Royce


Шефът на Rolls-Royce каза още, че компанията си е „научила уроците“ с предишните си електрически концепции - 102EX и 103EX, които са помогнали за изграждането на Spectre. Това се отнася основна за производствения модел, който е „ясно управляван с помощта на обратната връзка с клиентите“.

„Научихме много за пробега, както и за времето за зареждане. Беше ясно, че не трябва да сме №1 по тези показатели, но разбрахме също, че 500 км пробег е напълно достатъчен за нашите клиенти. Това ни помогна са намери правилната логика за размера на батерията, както и за формата на самата кола. В подобен процес трябва да се направят много компромиси и да се намери фин баланс между основните компоненти“, коментира Мюлер-Отвош.


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    СССР ( преди 1 година )
    Дедо ми е чакал дори повече за Москвич едно време, така че смятай след като е отнемало по 4-5 години да ти я доставят за какво произведение на изкуството говорим !
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Риболов ( преди 1 година )
    Правят като Ферари , поръчваш си новото - те ти дават срок за производство точно в момента преди новия модел да бъде пуснат на пазара. И поредния комплексар с много кинти съответно веднага прави нова поръчка, за да може пред богатите му приятелчета да изглежда в крак с модата, а не изостанал назад. Маркетинг. Или риболов. Еднакво е.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    мюлер кретена ( преди 1 година )
    Нашето намерение е да успяваме да изпълним поръчката на клиент за около 15 месеца. Не искаме хората да чакат с години, докато получат един от нашите продукти - този сам не се чува какви ги бръщолеви и шикалкави.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не ги карат много
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е това е ролс, за тяхната лига е нормално да стават бавно нещата, всичко е предимно с индивидуално персонализиране на моделите им. Стандартите за качество са извънредно строги.
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "Смятам, че това не е нищо друго, освен лошо производствено планиране, допълва Мюлер-Отвош. лошо производствено планиранеДали не намеква за четири години чакане на на обикновен toyota land cruiser? Като си поръчаш новия модел, докато дойде време да го получиш получаваш следващия модел. На това му се казва както лошо производствено планиране така и лош маркетинг, защото спокойно могат да увеличат цената и да намалят търсенето до година година и половина, хем ще спечелят повече