IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Брониран Rolls-Royce Cullinan бе оценен на 1.5 милиона евро

Цената на всъдехода е скочила 4 пъти след поставянето на защитата

На пръв поглед този SUV изглежда като стандартен Rolls-Royce Cullinan, но ако не се вгледате по-детайлно ще откриете немалко разлики. Първо, той е много по-дълъг от стандартния. Добавени са цели 350 милиметра между осите, като това е направено с цел  да се увеличи пространството за краката на пасажерите на задните седалки.


Rolls-Royce Cullinan


Вътре Cullinan има преграда, която разделя водача от тези, които седят отзад, заедно с широкоекранен телевизор, маси, масажни седалки, звездно осветление на тавана и много други функции. Някои от тях са монтирани от фирмата производител в Гудууд, а други са дело на тунинг специалистите от ателието Hollmann.

Автомобилът е брониран, като е защитен според нивото на сигурност VR6, тоест автомобилът е в състояние да издържи на изстрели от автомат AK-47, както и на странични експлозии от 33 kg TNT на разстояние 12 метра. Балистичната защита включва още брониран покрив, под и прозорци.


Rolls-Royce Cullinan


Всичките тези доработки изискват усилване на окачването, а за по-голямо спокойствие купето е оборудвано и с пожарогасителна система. Под капака се намира двигателят, който ни е познат от версията Black Badge и който произвежда мощност от 600 к.с. Максималният въртящ момент на този агрегат също е чудовищен - с 900 Нм.

Бронираният всъдеход обаче не е съвсем нов. На километража му има пробег от 320 километра, но те са изминати докато са правени финални изпитания по окачването на колата. Въпреки минималният пробег, цената на бронираната кола съвсем не е ниска. За нея тунинг специалистите искат 1 495 000 евро. Това е приблизително четири пъти повече от цената на чисто нов Rolls-Royce Cullinan в шоурума.

Rolls-Royce Cullinan

0 от 500