IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW променя концепцията за брониран автомобил с i7

Баварците ще предложат електрически седан с висока степен на защита

Когато става въпрос за бронирани автомобили от висок клас, почти всичко е възможно, стига под капака да има мощен задвижващ агрегат. В BMW обаче планират да променят тази концепция, като представят бронирана версия на новия си електрически флагман i7.


BMW i7


Съобщението за предстоящата поява на такова превозно средство беше направено, след като най-влиятелните хора на планетата се се събраха на среща на върха на Г-7 в Германия. Те бяха превозвани с коли на BMW, сред които беше и новият електрически седан, представен по-рано тази година.

За BMW тази ниша не е нова, като вече близо 40 години компанията превръща всякакви превозни средства в бронирани возила. Според председателя на Борда на директорите на компанията – Оливер Ципсе, тази традиция ще продължи и през 2023 г., когато баварците ще представят „автомобил с висока степен на сигурност, съчетаващ динамиката, комфорта на возене и лукса на новото 7-Series”.


BMW i7


Шефът на BMW допълни, че бъдещото електрическо превозно средство с допълнителна защита няма да предлага компромиси в нито отношение, когато трябва да защити клиентите на марката. То ще бъде базирано на i7, за да докаже, че грижата за екологията и безопасността могат да вървят ръка за ръка.

Предполага се, че бронираната електрически лимузина ще бъде изградена на базата на версията xDrive60. Тя разполага с два електромотора със съвкупна мощност 544 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди, а пробегът с едно зареждане на батериите е 483 км.


BMW i7


Снимки: BMW

0 от 500