IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте новата най-скъпа Skoda

Версията Laurin & Klement дава доста повече пробег на електрическите Enyaq и Enyaq Coupe

Електрическите кросоувъри Skoda Enyaq и Enyaq Coupe получиха нов премиум пакет, който прави автомобилите по-луксозни и технологично напреднали. Пакетът се казва Laurin & Klement и е кръстен на основателите на Skoda - Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент. Още преди обявяването на официалните цени е ясно, че това ще е новият рекордьор за най-скъп сериен автомобил в историята на чешката компания.

 

skoda-enyaq-laurin-klement-13

 

Най-луксозните версии на Enyaq и Coupe външно се отличават с нови брони с платинено сиви акценти около въздухозаборниците. Кросоувърите се възползват от разширен списък от стандартни функции като така наречената решетка Crystal Face, която е осветена от 131 светодиода, изцяло LED матрични фарове, 20-инчови джанти, кожена тапицерия, предни седалки с функции за вентилация и масаж и емблеми L&K в целия екстериор и интериор. Освен това версията Laurin & Klement добавя алуминиеви педали и контурно вътрешно осветление.

Кросоувърите ще получат актуализирана информационно-развлекателна система с потребителски интерфейс Skoda Cl, който ще бъде интегриран във всички бъдещи модели на марката.

 

skoda-enyaq-laurin-klement (5)

 

Skoda Enyaq и Enyaq Coupe Laurin & Klement са оборудвани с електрически мотор с мощност 285 к.с. Ускорението до 100 км/ч отнема 6,7 секунди за варианта със задно задвижване и 6,6 секунди на този със задвижване на всички колела. Максималната скорост и на двата автомобила е ограничена до 180 км в час.

Също така електрическите кросоувъри получават подобрени батерии, а бързото зареждане от 10 до 80% отнема по-малко от 30 минути. Максималният резерв на мощност по цикъла WLTP е до 570 км с едно зареждане.

 

skoda-enyaq-laurin-klement

 

Увеличението на обхвата (Еnyaq 80 iV - 548 км и Enyaq 80x iV - 524 км) е резултат от оптимизация на системата за управление на батерията, която е оборудвана с функция за предварително загряване.

Тази функция ще се появи и в други версии на електрическия автомобил с промяна в моделната година. Активира се автоматично, когато в навигацията е заложен маршрут до зарядната станция или принудително.

 

skoda-enyaq-laurin-klement (1)

 

Enyaq L&K ще има Kessy безключов достъп - вратите се заключват автоматично, когато собственикът напусне колата. Както и две опции за интериорен дизайн - L&K Shell Design Selection с бежова кожена тапицерия и L&K Black Design Selection с черна.

Цената на Skoda Enyaq и Enyaq Coupe Laurin & Klement все още не е разкрита. Електрическите кросоувъри трябва да дебютират на европейския пазар преди края на 2023 г. След пускането на това ново ниво на оборудване, компанията ще премахне „iV“ от имената на всичките си електромобили.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До №12 ( преди 9 месеца )
    Наистина мога да се съглася с твърдението, че БМВ е наклецало КИА и е излязло това. Точно така е. Много добро сравнение.
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Шкода се купува за служебна. Това е реалността.
  • #14
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Тука гледам, че само разбирачи с нови Астън Мартини, Поршета и прочие са се пръкнали. Пичове, карайте си милионниците и не се занимавайте с неща от които не разбирате.
  • #13
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Ийст Енд ( преди 9 месеца )
    Шкода преведено на бг означава Жалко. За тези пари хората ще си купят нещо по така както казват ***.
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Предницата е като жената ти на няколко ракии става. Все едно БМВ е наклецало Киа и се е пръкнал ениак. Хихихи
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    На две ракии почва да ми допада. Не може да и се отрече че като кола е добра, отвътре е добра но предницата....
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Никола ( преди 9 месеца )
    Добро е на вид
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 9 месеца )
    И какъв ти е проблемът с новите функции? Това си е въпрос на софтуер и след като с едно допълнително приложение могат да ти добавят нова функция дори и на стария електромобил, за да загрее батерията още докато пътуваш до зарядната станция и там да прекараш по-малко време, какво против имаш тази нова функция? Правилно си казал че всеки е електромобил е един кош с батерии и електродвигатели основната разлика е софтуера, който ги управлява.
  • #8
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Остава елементарния въпрос от какъв зор, в случай, че имаш достатъчно пари, ще си купиш Шкода? Колата е стил и част от това е марката. Кому е нужна подмарката на народната кола, освен на хора, на които не им стигат парите за автентични марки. Бих нарекъл и Шкода автентична марка, в случай че се развиваше независимо и не беше част от измамническата схема на фоксваген.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 9 месеца )
    И тука почнаха , функция за предварително загряване на батерията , функция за един какво си .... Както ДВГ .... Много сложни обслужващи агрегати за един кош с батерия .