IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Skoda Superb се нареди до предшествениците си

Премиерата на флагмана на чехите ще съвпадне с 90-годишнината на модела (ВИДЕО)

Премиерата на новото поколение на Skoda Superb ще се състои през есента, но чешката компания вече активно подгрява интереса към модела. Вече е известно, че той ще се предлага като лифтбек и комби, като и двете версии позираха пред камера редом с трите си модерни предшественика си, както и с оригиналния модел, продаван през 30-те и 40-те години на миналия век.


Skoda Superb


Известно е още, че новият Superb няма да се произвежда в родината му, а в Братислава (Словакия). До момента продажбите на предишните три генерации надхвърлят 1,55 млн бройки, като най-популярен е сегашният модел (над 780 000 единици). Очакванията са наследникът да получи еволюционен стил, вместо да премине към новия дизайнерския език „Modern Solid“, показан от концепцията Vision 7S.

Skoda разработва не само своя собствен Superb, но и следващото поколение на Volkswagen Passat, което ще се появи тази есен единствено като комби. Той също ще се сглобява в Словакия, като и двата модела ще получат по-ефективни бензинови и дизелови двигатели заедно с plug-in хибридно задвижване. Напълно електрически вариант не е на дневен ред.


Skoda Superb


Новият Superb ще се сблъска с по-малко конкуренти от своите предшественици, като се има предвид, че Opel Insignia и Ford Mondeo са спрени от производство. Mazda6 вече е на възраст, докато Peugeot 508 наскоро премина през фейслифт в средата на цикъла.Седанът Passat също отпада от сметките.

Тази есен ще дебютира и още един модел на Skoda - второто поколение Kodiaq, което също е на платформата MQB. То ще получи променени четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели. За разлика от Superb, големият SUV ще продължи да се произвежда в завода в Квасини и за първи път ще се предлага като PHEV.



0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 18 rate down comment
    Шкода е номер 1 ( преди 11 месеца )
    Това е най-скучната колаГрозна, пълна с компромиси и само стиснати чичаци могат да и се радват. Кой нормален човек ще иска да си купи шкода вместо ауди (нали еднакви)Жена излизаща с мъж каращ Шкода - имам лоша новина за теб.