IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще конкурира Volkswagen с най-евтиния си електромобил

Началната цена на компактния градски модел ще бъде около 23 000 евро

Френският производител Renault подготвя евтин електрически автомобил с цена под 23 000 евро, който ще се появи преди 2027 г. Новината разкри шефът на Renault Group - Лука де Мео, на събитието Future of the Car на Financial Times Future във Великобритания, съобщи Autocar.

 

renault_render

 

Най-достъпният електрически автомобил на Renault ще е компактен градски модел и ще бъде изграден върху електрическата платформа CMF-BEV, която ще се използва и от новото Renault 5, както и от неговата спортна версия Alpine A290.

Според Лука де Мео целта е новият модел да направи електрическите превозни средства по-достъпни за широката публика в Европа. Началната му цена ще се конкурира с бъдещия базов електрически Volkswagen ID.1

 

dacia-spring-front-three-quarter

 

Освен това е възможно отделни елементи да бъдат заимствани от бюджетния електрически кросоувър Dacia Spring Electric.

Изпълнителният директор на Renault заяви, че вдъхновението за новата електрическа кола са японските kei cars - миниатюрни градски коли с дължина под 3,4 м. Те са много търсени поради ниската си цена, като само в Япония през 2022 г. са продадени 4,2 милиона.

 

 

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    23 хилки ойро ( преди 11 месеца )
    за рено, да не сте пили нафта?
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Тесла намали цените заради китайските електромобили, не нито заради Рено нито заради Ваген а и лично аз в кола с немски софтуер не влизам.
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    "вдъхновението за новата електрическа кола са японските kei cars" дрън-дрън та пляс. Вдъхновението въобще не са японските бензинови мини автомобили, а един от най-продаваните китайски мини автомобили за 4000 долара на който от рено смятат да му искат 25 000 и да изкарат че това е добра сделка за клиента!