IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи най-евтината си електрическа кола

Ванът с цена от 36 000 евро излиза в две версии

Германската компания Mercedes-Benz представи електрическия компактен ван eCitan, който щe се предлага в два варианта, като първо на пазара ще излезе товарната, следван от пътническата версия.

 

Mercedes eCitan

 

Mercedes eCitan е по-достъпна и опростена версия на модела EQT, който от своя страна е базиран на Renault Kangoo E-Tech Electric. Това е най-евтиният електрически автомобил на Mercedes с начална цена от 36 000 евро.

Mercedes eCitan е оборудван с двигател с мощност 122 к.с. и 245 Нм, както и батерия с капацитет 45 кВт/ч. Развива 132 км/ч, а запасът от мощност е за 284 км. Бързото зареждане на електрически автомобил до 80% отнема 38 минути.

 

Mercedes eCitan-1

 

Новият Mercedes eCitan ще се предлага в стандартна 4,5-метрова и удължена 4,9-метрова версия. Обемът на багажното отделение ще бъде съответно 2,9 и 3,62 кубика, а товароподемността на микробуса ще бъде 485-722 кг в зависимост от версията. Вътре могат да се транспортират предмети с дължина до 3,41 м.

Основното оборудване на Mercedes eCitan включва ESP и система за следене на умората на водача.

 

Mercedes eCitan-3

 

По-скъпият вариант Pro добавя климатик, електрически стъкла и аудио система. Опциите включват мултимедийна система, камера за задно виждане, адаптивен круиз контрол, автоматично спиране, поддържане на лентата и разпознаване на пътни знаци.

 

 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ко стана ( преди 11 месеца )
    Е нали мерцедес е еталон за лукс. Стъкла на дръжка и без климатик е обратното.
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Бляк ( преди 11 месеца )
    Доста мизерно от страна на мерцедес. клошарска история.. Изведнъж някак си БМВ ми се издигнаха в очите, макар да искат пари за подгрев на седалките. Добре, че от Дачия раздадоха отопляеми шишенца, че да се чувствам ок в германския ми премиум.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    смешно е и жалко за ( преди 11 месеца )
    чакай чакай, от мерцедес почнаха да не слагат дори климатик ? или това е нова идея за допълнителни платени абонаменти (за климатик) - плащаш си всеки месец - имаш климатик , не си плащаш - умирай от студ/жега
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Сервиз ( преди 11 месеца )
    Имам клиент с 2 такива.....Още проклина деня в който ги е купил като нови. Истинското Kangoo е по-здраво и поне два пъти по евтиво за поддръжка.
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 11 месеца )
    Ако електрическите стъкла, електрическите огледала, че дори и липсата на usb могат да се компенсират по някакъв начин с леки неудобства, то липсата на климатик няма как да бъде компенсирана и това някак не го свързвам с пътуване през 2023 година.
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория до 5-ти ( преди 11 месеца )
    Прав си. Замислих се кое ползвам най-много в колата: климатик, ел. стъкла, ел. огледала и радио. Ако жена ми реши да кара, ще трябва камера за заден ход. Други екстри не се сещам да са ми били важни и да съм ги слагал в списък при търсене на автомобил за покупка. Подгрев на огледала и преден прозорец също е готино, но го преживявам и без него. И за пътувания извън града един USB вход за флашка.
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    То много хора има които си мислят, че карат Мерцедес, а то Рено със стоманени джанти и пластмасария.
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 11 месеца )
    Прав си че за всеки влак си има пътници. Но да не се чудите, когато китайците завладеят пазарите. Защото дори най-евтиният китайски електромобил за 4000 долара в базовата си версия има климатроник и ел стъкла, а няма никакви претенции за премиум или лукс, дори напротив. Предлагат абсолютният минимум от който си мислят че може да има нужда шофьора за да предложат най-ниската цена. А според голяма част от пишещите тук mercedes била не само премиум, а и луксозна марка.
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    плюс минус ( преди 11 месеца )
    Хайде научете се да слагате тези плюсове и минуси за да маркирате дали мнението е правилно или неправилно, а не дали написаното ви харесва. Като сложихте минусите, защо не написахте с какво не сте съгласни ? Годината 2023 ли не е вярна или не е вярно това че mercedes продават автомобили без климатици и електрически стъкла през тази година? Или си живеете в някаква ваша виртуална реалност в която написаното от мен не е така? Пишете?
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    и да се смееш и да не се смееш, някои ще го купят и Мерцедес ще спечелят нещо.