IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи най-евтината си електрическа кола

Ванът с цена от 36 000 евро излиза в две версии

Германската компания Mercedes-Benz представи електрическия компактен ван eCitan, който щe се предлага в два варианта, като първо на пазара ще излезе товарната, следван от пътническата версия.

 

Mercedes eCitan

 

Mercedes eCitan е по-достъпна и опростена версия на модела EQT, който от своя страна е базиран на Renault Kangoo E-Tech Electric. Това е най-евтиният електрически автомобил на Mercedes с начална цена от 36 000 евро.

Mercedes eCitan е оборудван с двигател с мощност 122 к.с. и 245 Нм, както и батерия с капацитет 45 кВт/ч. Развива 132 км/ч, а запасът от мощност е за 284 км. Бързото зареждане на електрически автомобил до 80% отнема 38 минути.

 

Mercedes eCitan-1

 

Новият Mercedes eCitan ще се предлага в стандартна 4,5-метрова и удължена 4,9-метрова версия. Обемът на багажното отделение ще бъде съответно 2,9 и 3,62 кубика, а товароподемността на микробуса ще бъде 485-722 кг в зависимост от версията. Вътре могат да се транспортират предмети с дължина до 3,41 м.

Основното оборудване на Mercedes eCitan включва ESP и система за следене на умората на водача.

 

Mercedes eCitan-3

 

По-скъпият вариант Pro добавя климатик, електрически стъкла и аудио система. Опциите включват мултимедийна система, камера за задно виждане, адаптивен круиз контрол, автоматично спиране, поддържане на лентата и разпознаване на пътни знаци.

 

 

0 от 500
  • #2
    12 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Годината е 2023 а mercedes предлага автомобили без електрически стъкла и климатик и ги продава като опция. Не че ме напушва смях ами направо си се смея с глас. А едно време беше mercedes и всички останали.
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Надценено Ренде с емблемата на Магарцедес. Да ползваш платформи и задвижвания, които ги има в Дачия, а да се водиш луксозна марка е най-голямата излагация и форма на печалбарство. По-голямо падение от това здраве му кажи.