IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С воден джет по магистрала - оказва се възможно!

Полицейска проверка установи, че превозното средство е законно

Полицаи в американския град Дафни в Алабама спряха на магистрала 98 необичайно превозно средство, предназначено за… вода. Става въпрос за джет, който обаче се оказа преработен като мотоциклет и на всичкото отгоре, за огромна изненада на полицаите, се оказа легален за движение по суша.

 

jetski-motorcycle

 

Джетът-мотоциклет впечатли няколко шофьори, които се обадиха в полицейското управление на Дафни, което пък съобщи във Facebook за странната среща. Разбира се валят и коментари на публикацията, съобщи Miamiherald. Като се съобщава, че движещата се измислена машина е законна за шофиране се отчита, че има фарове, мигачи, задни светлини и огледала...

Мотористът, който не е от Алабама, получи само забележка, че не носи каска, нещо което в САЩ има по-гъвкаво приложение, като не е задължително във всички щати, или има определени разпоредби, които позволяват шофиране без каска.

 

jetski-motorcycle-1

 

Иначе ярко жълтото превозно средство е сътворено на базата на джет, модел Sea -Doo XP от 1995 г., произведен от Bombardier. Направени са модификации, разбира се, като например скрити колела.

Всъщност срещата с джета-мотоциклет е в района на залив, който не е много далеч от границата с Флорида, където каска се изисква само за лица под 21 години, като дори и тогава има изключения.

 

 

0 от 500