IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Carver One - една трета мотоциклет и две трети кола

Такива превозни средства се произвеждат и сега, но вече са електрически (ВИДЕО)

Предната част на това превозна средство е като мотоциклет, а задната – като автомобил. Това е Carver One и този на снимката, произведен през 2008 г., се появи на търг за продажба с цена около 15 000 английски лири.

 

Carver One-9

 

Каросерията и предното колело на този двуместен автомобил, или скутер – хората го наричат по различен начин, се накланят, докато задната ос остава изцяло изправена, информира Сarscoops.

Пуснат е на пазара през 2007 г., като Carver One има едно предно колело и корпус, който се накланя до 45 градуса като обикновен мотоциклет с помощта на хидравлика. Двуколесната задна ос остава постоянно вертикална. Управлението е от волан, три педала и ръчно превключване на скоростите от дясната страна, но разположението на седалките е една зад друга.



Задните колела се задвижват от 659-кубиков 4-цилиндров двигател Daihatsu с 16 клапана, който е типът двигател, монтиран в японските микроавтомобили Kei. Мощността му е 65 к.с., но тъй като Carver One тежи само 670 кг, може да ускори до 97 км/ч за 8 секунди и да достигне максимална скорост от 185 км/ч.

Според информацията от този вид автомобили са направени само 200 бройки преди доставките на двигатели Daihatsu да спрат и компанията да фалира. Но сега, нидерландската компания Carver отново произвежда подобни превозни средства, които в тон със сегашното време вече са електрически.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500