IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи първия си електрически скутер за Европа

Моделът EM1 е насочен към младите хора за градски условия

Японската автомобилна компания Honda представи първия си електрически скутер за Европа на изложението за мотоциклети EICMA в Милано. Мотопедът е с абревиатурата на Electric Moped 1 - EM1 и се очаква на пазара следващото лято. EM1 ще бъде първият от 10 нови електрически машини с две колела на Honda, които компанията обеща да представи до 2025 г., съобщава Еlectrek.

 

honda-em1-header-1

 

Информацията за спецификациите на мотопеда е оскъдна засега, знае се, че ще използва Honda Mobile Power Pack (MPP) като батерия и, че скутерът ще има пробег от 40 км с едно зареждане. Само с една от MPP батерия не се очаква да бъде много мощен, а диапазонът от 40 км вероятно ще бъде изчислен при ниски скорости. Много е вероятно скутерът да пристигне на европейския пазар с максимална скорост от 45 км/ч, за да бъде класифициран като мотопед в категория L1e-B.

Друго известно за скутера идва от официална информация на производителя: „Моделът е насочен директно към младите хора, които търсят лесен и забавен градски транспорт. Той е компактен, с плосък под, с изгладен стил, който подчертава неговата разлика и уникална идентичност в гамата на Honda. Перфектен за кратки преходи из града и да направите пътуванията до работа или колеж ефективно, тихо и без вредни емисии. EM1 се вписва перфектно в съвременните очаквания за градска мобилност“.

 

RX104130-copy

 

Не е ясно също така дали Honda планира да инсталира своите станции за смяна на батерии в Европа или потребителите ще зареждат MPP батерията у дома. Honda разработи станция за зареждане на батерии в стил Gogoro, която може да позволи бърза смяна на изтощени такива. Това би било идеално за младите хора, които обитават апартаменти и по-често нямат наземно зареждане у дома си.

Въпреки, че според специалисти марката „закъсня с играта“, японската компания има дълга история на електрически мотоциклети и развитието на този тип технологии и сега наваксва. Със серия от интересни патентни заявки за няколко нови електрически мотопеди и дори споделени електрически скутери.

 

RX104133-copy

 

С още машини, които се очаква да бъдат представени през следващите няколко години, Honda вероятно скоро ще предложи серия от електрически скутери, по-големи електрически мотопеди и напълно електрически мотоциклети. Те могат да се присъединят към съществуващите електрически скутери с малък обсег на Honda, които в момента се предлагат в Азия, но досега не са успели да проникнат на западните пазари.

 

 

0 от 500