IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически мотоциклет ще чупи световен рекорд за скорост

За направата на Tachyon Nb е използван екзотичния метал ниобий (ВИДЕО)

Американската компания Lightning Motorcycles представи Tachyon Nb, с който иска да постави нов световен рекорд за скорост на електрически мотоциклет, съобщи newatlas.

 

Screenshot 2022-08-15 at 15.10.08.jpg

 

Името Tachyon Nb не е измислено случайно. Тахион е хипотетична микрочастица, която може да надвишава скоростта на светлината. Буквите Nb в системата от химични елементи означават екзотичния метал ниобий. Най-големият му производител в света - бразилската компания CBMM, си партнира с Lightning в този проект.

Ниобий се използва в спирачните дискове за подобряване на тяхната работа при високи температури. Металът е добавен към компонентите на бордовото зарядно устройство, за да се подобри надеждността и ефективността. Ниобий има и в елементите на шасито, като прави частите по-здрави и в същото време намалява теглото им. Основателят и главен изпълнителен директор на Lightning - Ричард Хатфийлд каза, че само зарядното устройство е спестило 9 кг, без да губи енергия или да рискува прегряване.

 

4c01789dd1457b06ef4a146a37ff91473f248029.jpg

 

Конструкторите на Tachyon Nb са се прицелили в скорости над 400 км/ч, но за да стане номер едно, Tachyon Nb трябва надмине досегашния лидер Voxan Wattman с неговите 455,7 км/ч, регистрирани при 6-дневни тестове от 18 до 23 ноември 2021 г. в космическия център Кенеди в американския щат Флорида.

Аеродинамиката на Tachyon Nb се разработва от Corbin, световно известни експерти в тази област. Всички елементи са изработени от въглеродни влакна. Обтекателят отпред има разстояние от само 2,5 см до предното колело. Пилотът може да се скрие напълно зад предния корпус. Обтекател във формата на сълза се бори с турбуленцията в задната част.



 

Точната дата на опита за постяване на рекордното постижение все още не е посочена.

 

 

0 от 500