IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германец представи уникален BMW R 18 B Heavy Duty с въздушно окачване

Машината е творение на известния специалист по персонализиране на мотоциклети Фред Кодлин

Германската компания Kodlin Bikes, специализирана в персонализирането на мотоциклети, представи уникален BMW R 18 B на Daytona Bike Week във Флорида. Моделът R 18 B Heavy Duty е изработка на Фред Кодлин и неговия син Лен и е първият в сътрудничество с BMW.

 

2023-BMW-R18-B-Heavy-Duty-1

 

Мотоциклетът, базиран на BMW R18 B, е в типичен стил Kodlin, като включва система за въздушно окачване отпред и отзад, напълно преработена горна рамка за по-ниска височина на седалката и резервоар от ламарина, който е по-дълъг от оригинала. Десният блок крие компресора за блока на въздушното окачване, което повдига и спуска мотоциклета за секунда.

Дизайнът също така включва преден спойлер и 3-цветна система за осветление, ивици и аерографиран заден калник, който комбинира Kodlin и „100 години BMW Motorrad“.

 

2023-BMW-R18-B-Heavy-Duty-2

 

Екипът на Kodlin прекара три месеца в проекта, като обърна специално внимание на детайлите на ламарината, включително нови странични капаци и изработени по поръчка алуминиеви фрезовани панели на пантите.

R 18 B Heavy Duty е истински проект баща-син, а всички болтове на мотора са направени от неръждаема стомана. В страничните кутии са монтирани високоговорители R 18 B от Marshall и усилвател. Типично за стила на персонализатора, мотоциклетът се отличава с изрязано предно стъкло и линия, която пада рязко към задната част.

 

2023-BMW-R18-B-Heavy-Duty-3

 

Моторът е нарисуван от Марсел Синуел, който се интересува повече от татуировки, но при специални проекти работи и аерограф - уред, който се задейства с помощта на въздушно налягане и служи за разпръскване на пулверизирани течности, най-често боя.

Повече от 40 години Фред Кодлин се е посветил на персонализирането на мотоциклети - от радикално модифицирани творения до изтънчен нов дизайн. От 90-те години на миналия век той постига невероятен успех със своите уникални мотоциклети и успява редовно да печели награди на изложения. Той е първият, който не е роден в САЩ, но е намерил място в The Sturgis Motorcycle Museum & Hall of Fame - организация, посветена на запазването на историята на мотоциклетизма.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500