IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Запознайте се с Tesla на мотоциклетите

Електрическият „The 1“ струва 120 000 долара

Компанията Curtiss Motorcycles - бивша Confederate Motorcycles, си осигури патент върху своя Axis-Centered Design (ACD), който е в основата на новия, изцяло електрически луксозен мотоциклет, наречен „The 1“.

 

The 1-7

 

С пробег от 193 км и 217 к.с. „The 1“ е наречен от своя производител „Tesla на мотоциклетите“ по очевидни маркетингови причини. Това е само една забележителна част от наистина уникална машина. Curtiss има за цел да започне доставки в близко бъдеще на пазар без пряк конкурент, съобщава Carscoops.

Компанията получава името си от известния новатор в мотоциклетите и авиацията Глен Къртис. Той поставя рекорд за скорост със собствения си мотоциклет V8 през 1902 г. и не е подобряван от друг мотоциклет до 1930 г. Съвременните Curtiss Motorcycles се надяват също да постигнат успех, който да продължи дълго време с „The 1“.

 

The 1-9

 

Освен впечатляващ външен вид, електрифицирано задвижване и дълъг пробег, мотоциклетът има нов патент – ACD, който ще предпази технологията от посегателство за години напред, допълва изданието.

ACD е в центъра, както буквално, така и преносно, на дизайна на „The 1“, като позволява на задното окачване да се върти около централната точка на мотора. Резултатът е това, което Curtiss нарича „най-балансираната операция, създавана някога на две колела“.

 

The 1-5

 

Платформата също е модулна и позволява на Curtiss да персонализира всеки мотоциклет според предпочитанията на клиента. Това също така ще позволи на производителя да мащабира производството, ако е необходимо в бъдеще.

Никоя друга марка изцяло електрически мотоциклети от висок клас не съществува по същия начин, казват от компанията. И се надяват, че ще може да използват тази празнина на пазара по същия начин, както Tesla направи преди години. Вече се приемат заявки, производството е планирано да започне по-късно тази година, а се очаква първите доставки през пролетта или лятото на 2024 г. Цената на „The 1“ е от 120 000 долара.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500