IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Французите обичат Peugeot, но предпочитат германски марки

В първата петица на най-харесваните автомобилни брандове има само един местен производител

Франция е родина на автомобилни производители като Peugeot, Citroen, DS, Renault, Alpine, Bugatti, Aixam и Ligier. Кои обаче са марките, които французите предпочитат най-много? Отговор на този въпрос дава концернът Stellantis, който разкри резултатите от проучването, направено съвсем скоро.
.

Peugeot


Всъщност, самото изследване е на компанията за пазарни проучвания YouGov, като тя го прави всяка година. В него анкетираните трябва да оценят автомобилните марки въз основа на специфични фактори като  общо впечатление, качество, стойност, репутация на марката, удовлетвореност и др. Оказва се, че за пета поредна година Peugeot заема първо място във Франция, но следващите 4 места в класирането са за германски марки - Mercedes, Audi, Volkswagen и BMW.

Противно на очакванията, че Citroen и Renault ще се наредят след Peugeot, двата френски производителя заемат едва 6-о и 8-о място в класирането. Между тях – на 7-ма позиция, се нарежда Toyota, а в Топ 10 попадат още Ferrari и Ford.


Peugeot


Репутацията на Peugeot сред французите не се основава само на едно изследване. Друга компания за пазарни проучвания - IFOP (Institut français d’opinion publique), също постави Peugeot на първо място в класацията за автомобилните марки, на които французите се възхищават най-много. Доказателство за популярността на бранда в родината му е и фактът, че Peugeot 208 supermini е най-продаваният автомобил във Франция през последните две години.


0 от 500