IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Французите обичат Peugeot, но предпочитат германски марки

В първата петица на най-харесваните автомобилни брандове има само един местен производител

Франция е родина на автомобилни производители като Peugeot, Citroen, DS, Renault, Alpine, Bugatti, Aixam и Ligier. Кои обаче са марките, които французите предпочитат най-много? Отговор на този въпрос дава концернът Stellantis, който разкри резултатите от проучването, направено съвсем скоро.
.

Peugeot


Всъщност, самото изследване е на компанията за пазарни проучвания YouGov, като тя го прави всяка година. В него анкетираните трябва да оценят автомобилните марки въз основа на специфични фактори като  общо впечатление, качество, стойност, репутация на марката, удовлетвореност и др. Оказва се, че за пета поредна година Peugeot заема първо място във Франция, но следващите 4 места в класирането са за германски марки - Mercedes, Audi, Volkswagen и BMW.

Противно на очакванията, че Citroen и Renault ще се наредят след Peugeot, двата френски производителя заемат едва 6-о и 8-о място в класирането. Между тях – на 7-ма позиция, се нарежда Toyota, а в Топ 10 попадат още Ferrari и Ford.


Peugeot


Репутацията на Peugeot сред французите не се основава само на едно изследване. Друга компания за пазарни проучвания - IFOP (Institut français d’opinion publique), също постави Peugeot на първо място в класацията за автомобилните марки, на които французите се възхищават най-много. Доказателство за популярността на бранда в родината му е и фактът, че Peugeot 208 supermini е най-продаваният автомобил във Франция през последните две години.


0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Наблюдател ( преди 4 месеца )
    Заглавието казва всичко и коментар няма нужда да се слага, особено след като се разгледат снимките, от които очеизвадно се вижда копирането (по-специално чертите на БМВ) По принцип пежо във франция са нещо като бмв в германия , номерирането на моделите - сериите пежо 2__ , 4__ , 6__ , както 3та серия , 5та серия, 7ма серия...
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Грозно, скъпо, кич - съчувствие за колегите които не могат да си продадат старите автомобиле Пижо, Рино, Сутиен!
  • #13
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Аз казах! ( преди 11 месеца )
    Deutschland uber alled!
  • #12
    1 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 11 месеца )
    пежо да си намалят цените с 30% иначе ще фалират до 5 години заедно с новозакупените марки!
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    гошо ( преди 11 месеца )
    Как правят тези статистики не знам но във Франция Мерцедеси съм виждал много малко спрямо България когато по пътищата е пълно и то много повече . ( много време съм бил там )
  • #10
    11 rate up comment 9 rate down comment
    до долния ( преди 11 месеца )
    Толкова ги умеят че никъде извън еуропа не ги карат
  • #9
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Шофер ( преди 11 месеца )
    Че кой не ги предпочита?Дойчовците ги умеят тези работи
  • #8
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 11 месеца )
    и франсетата си знаят що за *** е рено и го пробутват в разните бандустани и бедни територии!
  • #7
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Ъъъъ ( преди 11 месеца )
    Това е като русофилите. Русофилите обичат Русия, но предпочитат България!
  • #6
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Поредната посредствена статийка на Петърчо, основана на платено проучване на Пежо. Французите си предпочитат френски коли, които са комфортни, красиви, икономични и с високи технологии. Те са направени за тях. Германците си карат консервативните германски автомобили, които също са направени за тях. Петърчо пък чака да навърши 18, за да вземе книжка, защото от писанията му е ясно, че опитът с автомобилите е нулев.