IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-търсените електромобили в Европа през 2023

Dacia, Volkswagen и Tesla са с най-голяма заслуга пазарът да набъбне с една трета

Продажбите на електромобили в Европа са скочили с почти 30% за първото тримесечие на 2023 спрямо същия период на миналата година, показва статистиката на аналитичната компания DataForce. Данните показват 399,182 новорегистрирани чисто електрически автомобила за периода януари - март. Основната заслуга за това е на три марки - Tesla, Volkswagen и Dacia.
  
  
Tesla, Тесла, Завод, Бранденбург, Берлин
Стартът на производството в Бранденбург и намалените цени дадоха сериозен тласък на продажбите при Tesla
   
    
И трите растат с доста по-висок процент от пазара като цяло. Dacia, която засега има само един електромобил - Spring, отчита 52 на сто ръст на годишна база. Volkswagen може да се похвали с 89% увеличение при ID.3 и с почти 50% при ID.4. При Tesla е налице много сериозен спад при Model 3, но той е напълно компенсиран от почти 167-те процента ръст при Model Y. Американският електрически кросоувър всъщност има повече регистрации от останалите автомобили в Топ 5, взети заедно.
   
    
Най-продаваните електромобили в Европа (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

 

 

0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До 8 ( преди 1 година )
    А Тойота и другите не са свързани с никакви фирми и никакви отбори така ли и японските фирми купуват само неяпонски коли? Особено това с Реал и Байерн счупи рекорда по простотия колко коли може да купи един футболен отбор 50, 500, 5 000 общо?
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Тоест пак са повече от служителите на ГМ Твсла и Форд взети заедно.Освен това са повече купиха най голямята европейска фирма за коли под наем Юръпкар и отдават колите си под наем.Второ всички немски фирми Цименс Бошч Махле и тн задължително купуват немски коли а техните служители колко са по цял Свят а ми стотици хиляди.Към тях да включим Реал Мадрид Байерн Мюнхен и още не знам какви футболни и други отбори
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 6 ( преди 1 година )
    667 000 са служителите на ВАГ а дори да бяха 1.5 милиона както е според твоите измислици и желания то колко коли могат да купят според теб? Жалко е колко много може да падне някого в злобата си и такива са много..
  • #4
    1 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Е ми вярно е Ваг групата има над милион и половина служители повече от Форд ГМ Тесла и Рено взети заедно
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Как 90 направо 95% са вътрешни то вътрешнофирмените на ВАГ излезоха 10 пъти повече от пазара на Русия а на Тойота колко са 2% ли? Нали е така според псевдосметките които всеки може да изкриви според как му се иска без изобщо да има представа дали това която пише е вярно
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Още по интвресното е как 90% от продажбите на Ваг групата са вътрешнофирмени.Както навремето работниците на лада караха 1500 сега е същото.
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интересното е, че концернът VW (VW, Audi, Skoda, Cupra, Porsche) вече продава повече от Тесла в Европа. С много повече модели, разбира се. Но смъртта му, "безпристрастно" и "крайно информирано" предсказана от жАлтофилчетата, е точно толкова вероятна, колкото процента на Тойотка от световните продажби на електромобили.