IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-търсените електромобили в Европа през 2023

Dacia, Volkswagen и Tesla са с най-голяма заслуга пазарът да набъбне с една трета

Продажбите на електромобили в Европа са скочили с почти 30% за първото тримесечие на 2023 спрямо същия период на миналата година, показва статистиката на аналитичната компания DataForce. Данните показват 399,182 новорегистрирани чисто електрически автомобила за периода януари - март. Основната заслуга за това е на три марки - Tesla, Volkswagen и Dacia.
  
  
Tesla, Тесла, Завод, Бранденбург, Берлин
Стартът на производството в Бранденбург и намалените цени дадоха сериозен тласък на продажбите при Tesla
   
    
И трите растат с доста по-висок процент от пазара като цяло. Dacia, която засега има само един електромобил - Spring, отчита 52 на сто ръст на годишна база. Volkswagen може да се похвали с 89% увеличение при ID.3 и с почти 50% при ID.4. При Tesla е налице много сериозен спад при Model 3, но той е напълно компенсиран от почти 167-те процента ръст при Model Y. Американският електрически кросоувър всъщност има повече регистрации от останалите автомобили в Топ 5, взети заедно.
   
    
Най-продаваните електромобили в Европа (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

 

 

0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 18 - А факт номер 3 е, че в псолед ите 3 месеца изчистват препоръчки отпослендите 3 години.
  • #26
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До смешния ( преди 1 година )
    Ами продължавай да питаш щом ти е толкова плитка паметта и не си запомнил предишните 176 отговора на този въпрос. Премиум значи, че има нещо по-добро от средното и затова е по-скъпо. Премиум автомобил може да означава автомобил с премиум интериор, което казано по- друг начин значи луксозен интериор и затова цената му е по-висока. Може да е с премиум задвижване - голяма мощност и бързина и за това да е скъп. Може да има премиум услуга, екстериор, че дори и просто марка. Премиум не значи лукс!
  • #25
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Пак да попитам що ще рече премиум електрически автомобил
  • #24
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 25 ( преди 1 година )
    Значи познах, че я караш изкуствени коне. Сигурно спиш и с изкуствени жени, щом не си мека китка да ползваш изкуствени членове. Истинските мъже карат истински коне и спят с истински жени. Толкова ли не се усещаш, че си признаваш, че оставяш само автомобилът да ти определя полът? Тоест ако останеш без автомобил, оставаш без мъжественост! Погледнато статистически, най-вероятно повечето меки китки карат бензинови автомобили, така че недей много да се гордееш с това.
  • #23
    4 rate up comment 6 rate down comment
    До 16 ( преди 1 година )
    Карам нов бензинов автомобил, не компютър на колела за меки китки, като теб!
  • #22
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ей голяма мечта са тези китайски автомобили. Ами и в момента можете да си купите евтини Хавал и ДонгФенг в Бг. Ама нещо не се радват на голям интерес.
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 21 ( преди 1 година )
    Ако си прав и некомфортната и нелуксозна Тесла с високи цени отвява конглокенцията и е най-продавания автомобил в Европа, то тежко им на стогодишните автомобилни производители, когато дойдат комфортните луксозни и по-евтини от Тесла китайски автомобили. Както в Европа така и навсякъде по света.
  • #20
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Нищо изненадващо.Най-добрият електромобил TESLA отново и шампион и то с много.
  • #19
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тесла намаля цените защото изостава, да може да е бърза но като комфорт, лукс и цени китайците не просто я бият, направо я унищожават.
  • #18
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До 17 и 18 ( преди 1 година )
    Май потвърждавате поговорката че "Чукча читател, а не писател". Новината преди да коментирате или вие си знаете и нямате нужда от четене?1. Tesla Model Y - 66,551Това е не само най-продаваният електромобил в Европа през тази година, но и НАЙ-ПРОДАВАНИЯТ НОВ АВТОМОБИЛ ИЗОБЩО, с почти 167% ръст на годишна база. Двата главни фактора зад това постижение са започналото местно производство край Берлин и на два пъти понижените цени, благодарение на което Model Y влезе в обхвата на държавните субс ...