IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW отново призова за отлагане на Евро 7

Автомобилните производители са категорични, че новите регулации са твърде скъпи

Германският производител Volkswagen призова прилагането на новите стандарти на ЕС за емисии да бъде отложено поне до есента на 2026 г. Това е с година по-късно от планираното, като целта е всички нови автомобили да отговаря на Евро 7 най-късно до есента на 2027 г.


вредни емисии


Във VW може да спазят този график, при условие че регламентът влезе в сила в средата на 2024 г. Той ще даде на всички производители двугодишно предизвестие да започнат да прилагат планираните стандарти, както и тригодишен срок, в който целият им автомобилен парк да отговаря на новите изисквания.

Държавите от Европейския съюз и законодателите ще преговарят по предложенията на Евро 7 тази година за по-строги ограничения за емисиите от автомобили и за тежкотоварни камиони и автобуси. Европейските производители на автомобили се борят срещу предложените регулации за емисиите, които според тях са твърде скъпи и невъзможни за прилагане със скоростта, която Европейската комисия очаква.

На свой ред Комисията твърди, че мерките са необходими възможно най-скоро, за да се намалят вредните емисии, докато автомобилите с двигатели с вътрешно горене остават на пътя. В същото време обаче, ако новите норми бъдат въведени от юли 2025 г., това ще доведе до спирането на много модели от производство.

Освен това, Volkswagen настоява и за промяна на други точки от регламента. Сред тях са ограниченията върху вредните частици, отделяни от спирачките и износването на гумите, също да бъдат отложени, но не се посочва докога.

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    При положение че за euro 7 се знае от 15 години и те не са стигнали на volkswagen и останалите производители да се подготвят, дали плюс минус една година има някакво значение? И след една година пак няма да са готови, освен ако не вярват в чудеса.