IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я най-после новата Tesla

Американската компания повторно намали цените си за Европа

Дългоочаквана нова кола от Tesla бе разкрита инцидентно с публикуването на една снимка в Reddit. На кадъра се вижда черен автомобил без емблеми, който като пропорции и дизайн изглежда точно като Model 3, но е с различна предница и светлини. Снимката предизвика сензация в интернет и доминиращото мнение е, че това е фейслифтът на Model 3.
  
   
Tesla Model 3, фейслифт, 2023
  
    
Обновяването на модела бе загатнато още миналата година и се предполагаше, че той ще се появи на пазара към есента на 2023. Няма обаче кой да коментира официално какво точно се вижда на снимката, защото през 2020 Илон Мъск разпусна целия PR отдел на компанията си.

Междувременно Tesla още веднъж намали осезаемо цените си за европейските пазари. Новите тарифи влязоха в сила от тази сутрин и са с между 4.5% и 9.8% по-ниски от досегашните. Така цената на Model 3 във Франция вече започва от 44 900 евро, което вкарва колата и в обхвата на държавата помощ за покупка на електромобил, на стойност 5000 евро. Субсидията е за автомобили с максимална цена 47,000 евро и досега Model 3 не попадаше в обхвата й.
  
   
Тесла, шоуруум
  
    
От американската компания обявиха, че увеличеният мащаб на производството им е позволил да преразгледат цените. Новата цена вероятно още повече ще засили търсенето, особено за Model Y, който според различните аналитични агенции е или първи, или втори след най-продаваните нови автомобили в Европа за първото тримесечие. За периода януари-март Tesla е доставила рекордните 422 875 автомобила в световен мащаб, което най-после доближава компанията до заложената от Илон Мъск цел за над 2 милиона продажби годишно.
 
  

 

0 от 500
  • #50
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Имам дъщеря.
  • #49
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Тесларската ти логика чупи т***помера.
  • #48
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 година )
    По моята тесларска логика, мога да кажа че тесла ferrari и lamborghini са прекрасни автомобили и са по-добри от моята и твоята toyota и лада, които сме карали. И аз съм имал и лада и toyota corolla но дори не е нужно да съм ги имал, за да преценя, че toyota-та е по-добра от лада и някой ако ме пита да му препоръчам toyota-та. Освен това ако едно момче е високо 150см, а другото 130, винаги ще кажа че първото е по-високо независимо кое от двете е мой син. По твоята логика си на ти е по-висок.
  • #47
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    По твоята тесларска логика,Тесла е гаден автомобил и затова няма да си купиш.Защо тогава непрекъснато ги хвалиш?
  • #46
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 44 ( преди 1 година )
    Не ми отговори дали королата е по-хубава от lexus-а ? Разбира се, че няма да си купиш lexus, защото е гаден автомобил според тебе!
  • #45
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до 35 ( преди 1 година )
    Нямаше как да не си тойотаджия. Обяснява необразованите ти мнения идеално.
  • #44
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ще си купя Лексус, когато ти си купиш Тесла.
  • #43
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 35 ( преди 1 година )
    "Тесларев,карах Лада преди 30 години.Сега съм с Корола." А кога ще си купиш lexus? По мое мнение са по-хубави от corolla. Ти имаш ли мнение по въпроса или като за ferrari lamborghini-то и porsche смяташ че королата е по-добра от тях, защото в клиповете в youtube и в статиите лъжат за да те накарат да си купиш ferrari? И lexus ли е по гаден автомобил от corola-та и само бал ъците си купуват lexus вместо corolla?
  • #42
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Третия път беше на другия ден, защото доказателството касова бележка съм я бил взел от коша, сякаш има някакво значение откъде съм я взел, при положение, че е доказателство че пиша от района на строителен магазин, но все пак им снимах бележката на фона на покупките. Как мислиш че се фалшифицира всичко това? Хайде чакаме фалшификат на бележка извадена от коша на фона на интериора на някое ferrari, като от мен да мине нека да е след пет часа или дори утре, а не в реално време като моите клипове.
  • #41
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами действай, до пет минути чакам линка към клип с листче на което пише " аз съм антиелектрик" на фона на някой интериор на лъскав автомобил? Даже не е нужно да е в движение!Хайде да не е 5 минути, както направих аз три пъти подред след като ме питат нещо. Първият път, че не вися по цял ден на дивана да пиша по форумите, а си върша работата. Вторият път, че няма как хем да правя нещо хем да пиша, като го комбинирах с касова бележка от преди пет минути пред зарядна станция на паркинга.