fallback

Как цигарите помагат за избягване на скъпи ремонти по автомобила

Тютюнът може да се окаже спасително средство при някои повреди

Добре известен факт е, че родният автомобилен парк, в абсолютното си мнозинство, е остарял и е малко вероятно да се "подмлади" в обозримо бъдеще. И какво да правим, питате? Има само един изход - да запомните "старомодните" трикове, които ви позволяват да карате не благодарение, а въпреки.

По какво се познава опитният шофьор? Опит и знания, които позволяват му да се справя сам с много от повредите на пътя, без да вика "пътна помощ". И въпреки че към днешна дата тези опитни водачи стават все по-малко, българите все още са наясно с някои полезни умения.

Да вземем за пример изтичане на радиатор - неизправност, която не ви позволява да стигнете до автосервиз без репатрак. Прегряването на двигателя е неминуемо без охладителна течност, така че ще трябва да се направи нещо. Най-често антифризът изтича през малка "язва", която трябва да се запуши с нещо. Въпросът е да се намери подходящата тапичка.

Познавачите ще кажат, че ще е необходимо да се налее специална добавка, която уплътнява системата и ви позволява да стигнете до сервиза с ниска скорост. Страхотно, само, че къде насред пътя можете да намерите такава субстанция? Практиката на опитните шофьори от едно време предлага интересно решение, което е по-просто и по-достъпно - тютюн. Обикновени цигари, продавани във почти всеки магазин.

Какво да правим с него? Скъсваме две или три цигари, изваждаме вредния пълнеж от тях и го пускаме директно в разширителния съд. След като набъбне, тютюнът надеждно ще запуши малката дупка и ще ви позволи да стигнете до автосервиз или гараж, където е много по-удобно да правите ремонти. А за да премахнете по-късно „аварийния инструмент“ от системата, достатъчно е просто да се направи най-елементарната промивка с вода.

fallback
  • #21
    Онуфри ( преди 1 година )
    можете да напълните радиатора със слама, по-евтино излиза и пак същата работа ще свърши (никаква) доколкото разбирам
  • #20
    анонимен ( преди 1 година )
    Може и Червен пипер
  • #19
    Тракториста ( преди 1 година )
    Тони всички охладителни системи работят под налягане
  • #18
    анонимен ( преди 1 година )
    13#При запорожец никога няма да се наложи подобен ремонт
  • #17
    Тонито ( преди 1 година )
    Има два типа разширителни съдове- със налягане и без налягане. Ако поставите запушващата субстанция в този съд без налягане не правите нищо, защото той не участва в охлаждащия процес , а само в разширяването на охлаждащата течност(топлоносителя).
  • #16
    Кобра ( преди 1 година )
    Чувал съм за червен пипер, както и за ползване на дамски чорапогащник вместо ремък, ама това с тютюна изби рибата!Страшна глупост!
  • #15
    Хахаха ( преди 1 година )
    Това е вицът на деня!
  • #14
    Ооооп ( преди 1 година )
    Защо па точно алфа сложихте
  • #13
    Ив ( преди 1 година )
    Този метод работи при Запорожец
  • #12
    Любчо ( преди 1 година )
    Леле леле, баах ви и застреляните изкецляци
fallback
Последни