IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един голям град пропищя от кражбите на Kia и Hyundai

В Атланта беше отчетен ръст от 830% на тези престъпления

Повече от половината кражби на автомобили в Атланта за първите 3 месеца на годината (около 60%) са на модели на Hyundai и Kia, съобщи капитанът от местното полицейско управление Ралф Улфолк. Така столицата на щата Джорджия става поредният голям американски град, в който проблемът придобива застрашителни размери. 


Hyundai


От полицията разкриват, че от началото на годината до 25 март в града са докладвани 937 кражби на коли от всички марки, което е с 45% повече от същия период на 2022 г. Според местното издание Atlanta Journal-Constitution, посегателствата само на модели на Kia и Hyundai са се увеличи с шокиращите 830%.

„Имаме 511 автомобила от двете марки, които са били откраднати тази година, в сравнение с около 50 миналата година. Това очевидно е сериозен проблем за нас, на който трябва да обърнем специално внимание“, коментира капитан Улфолк.

Hyundai Motor Company (която притежава марките Kia и Hyundai) се опитва да се справи с проблема и предложи софтуерни подобрения за засегнатите коли. Актуализацията удължава продължителността на звука на алармата от 30 секунди на една минута и изисква ключът да е в запалването, за да се стартира двигателя.


Hyundai


Освен това корейският производител работи с полицейските служби, като раздава специални заключалки за волана, които трябва да спрад крадците. Въпреки това, няколко града, сред които са Сиатъл и Кливлънд, вече заведоха дело срещу Hyundai Motor Company, като причината е, че  тя продава колите си без имобилайзери.

Според властите в тези градове, че нарастващите нива на подобни престъпления поставят несправедливо финансово бреме върху техните бюджети. Hyundai определя исковете като „неоснователни“, като казва, че няма разпоредби, изискващи превозните средства да бъздат оборудвани с имобилайзери.


0 от 500