IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota плати 32 000 долара на клиент за повреда на двигателя

Вижте какви са щетите по мотора на чисто нова GR Corolla (ВИДЕО)

Когато нещата се объркат в двигателя, това често води до проблем, който бавно се разраства с течение на времето. В случая с тази Toyota GR Corolla, моделна година 2023, нещата са различни, тъй като тя претърпя катастрофална повреда на мотора, която рядко се среща при нов автомобил.


Toyota


Причината все още е неизвестна, но от Toyota в крайна сметка се съгласиха да покрият щетите по гаранция. А екип на изданието Road & Track документира целия процес на откриването на проблема и разглобяването на мотора. И на публикуваните видеа може да се види как изглежда задвижващия агрегат на хот-хеча след повредата.

Отстрани на блока има дупка, която дори пистолет Desert Eagle трудно би направил. Вижда се и втора дупка в скоростната кутия, като това породи слухове, че за повредата е виновен шофьорът на автомобила, тъй като е сбъркал при смяна на предавките. Подобно нещо може да се случи, ако с висока скорост се премине от пета на втора скорост вместо на четвърта.



Няма обаче конкретни доказателства за това и дори да е така, екипът на Simez Garage, където е закаран колата, не каква нищо. Това, което е известно от цялата история е, че в крайна сметка в Toyota са се съгласили да покрият ремонт, но при условие, че всички счупени части на двигателя бъдат предадени на компанията.

Собственикът на автомобила твърди, че цената на частите на двигателя, които трябва да бъдат заменени, е 32 000 долара. Той не очаква от Toyota да му съобщят какви са причините за повредата, но е доволен, че компанията ще покрие щетите. И сега е в очакване на резервните детайли, които Toyota ще му изпрати, за да може колата да бъде сглобена отново.




Това със сигурност не е първата сериозно увредена GR Corolla, но изглежда е първата с толкова катастрофална повреда на двигателя. И наистина е много интересно да се разбере каква е причината за нея.

0 от 500
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Пробва ли да потърсиш колко пъти тесла се троши първата година ;) вкл.и умряла батерия. Някои застрахователи дори спрели да предлагат застраховки за електромобили.
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до #1 и 2 ( преди 1 година )
    Аман от хейтъри, като теб. Нищо не разбираш, но побърза да се изходиш. Зная, че пръстите ти изпреварват мисълта, но в този случай, разликата между действие и мъсъл е още по-голяма от обикновеното. Та кажи сега смехурко колко му е струвала поддръжката на собственика? Кажи колко пари са му взели и ела пак да се обясняваш! А колко струва колата, можеше да погледнеш в сайта им. Не е трудно и не се иска много мозък, но дефиците при теб е толкова голям, че и това ти е трудно да направиш.Сложи и труда!
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    123 ( преди 1 година )
    Доста интересна ситуация. Аз имам същите съмнения, че е объркал скоростите при висока скорост. Чупи скоростна кутия, тя заклинва, предавателното движение изведнъж спира и от там при високите обороти от двигателя и той става на салата. Всъщност се вижда, че първият цилиндър от към скоростната кутия е поддал. Мотовилката се е откъснала от буталото, завъртяла се е и е направила този прорез от двете страни на корпуса на двигателя. Това е което аз виждам на прима виста, а именно шофьорска грешка.
  • #2
    2 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е колко да струва този леген, че само частите да струват 32 хиляди долара! То целия автомобил не струва толкова!
  • #1
    1 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да разбира се, toyota е напълно безпроблемна кола с евтина поддръжка. Само частите без труда струват 32 хиляди долара и се е счупила на първата година. Точно толкова колкото струва чисто нова тесла модел 3 в Китай.