IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota плати 32 000 долара на клиент за повреда на двигателя

Вижте какви са щетите по мотора на чисто нова GR Corolla (ВИДЕО)

Когато нещата се объркат в двигателя, това често води до проблем, който бавно се разраства с течение на времето. В случая с тази Toyota GR Corolla, моделна година 2023, нещата са различни, тъй като тя претърпя катастрофална повреда на мотора, която рядко се среща при нов автомобил.


Toyota


Причината все още е неизвестна, но от Toyota в крайна сметка се съгласиха да покрият щетите по гаранция. А екип на изданието Road & Track документира целия процес на откриването на проблема и разглобяването на мотора. И на публикуваните видеа може да се види как изглежда задвижващия агрегат на хот-хеча след повредата.

Отстрани на блока има дупка, която дори пистолет Desert Eagle трудно би направил. Вижда се и втора дупка в скоростната кутия, като това породи слухове, че за повредата е виновен шофьорът на автомобила, тъй като е сбъркал при смяна на предавките. Подобно нещо може да се случи, ако с висока скорост се премине от пета на втора скорост вместо на четвърта.



Няма обаче конкретни доказателства за това и дори да е така, екипът на Simez Garage, където е закаран колата, не каква нищо. Това, което е известно от цялата история е, че в крайна сметка в Toyota са се съгласили да покрият ремонт, но при условие, че всички счупени части на двигателя бъдат предадени на компанията.

Собственикът на автомобила твърди, че цената на частите на двигателя, които трябва да бъдат заменени, е 32 000 долара. Той не очаква от Toyota да му съобщят какви са причините за повредата, но е доволен, че компанията ще покрие щетите. И сега е в очакване на резервните детайли, които Toyota ще му изпрати, за да може колата да бъде сглобена отново.




Това със сигурност не е първата сериозно увредена GR Corolla, но изглежда е първата с толкова катастрофална повреда на двигателя. И наистина е много интересно да се разбере каква е причината за нея.

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Rambo ( преди 1 година )
    Королата GR струва около 38000$ тук в Канада. Какви са тия суми за ремонт и какво ще ремонтират? Блокът в напуснал чата. Вероятно вътре всичко е издрано и няма нищо за спасяване. Нов мотор и е на пътя
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    KiroKamaka ( преди 1 година )
    32k $ за ремонт на кое? Тя цялата кола струва по-малко?!? Мотор GR трицилиндров *** като този, струва 9к. Нещо неясно има тук.
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Тойота никога не отказва гаранционен ремонт.Докато при Тесла винаги е виновен шофьора.
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Прави са да поискат частите, защото наистина е много странен случай
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    9 до 5 ( преди 1 година )
    Така си и знаех. Редовното безпочвено хейтене срещу тесла. Уж трябваше лесно да намеря информация колко чупливи са двигателите на Тесла, но се оказа че не само аз не мога да намеря такава информация но и ти не можеш. Вярно е че имаха проблеми с първите си двигатели, да не говорим за проблемите със скоростната кутия на първия си модел. Тогава разбраха че скоростната кутия не е добро решение и въобще я изхвърлиха от автомобилите си, и вече не си и помислят за скоростни кутии. Смениха и двигателите
  • #10
    3 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Прав си! Тойота не е за хейтене. Тя е шутът на съвременното автомобилостроене, още откакто е започнала да прави имитации на коли. Забавлява ни от век! Само за последната седмица сътвори толкова вицове, колкото и най-добрият сценарист не може да напише!
  • #9
    2 rate up comment 8 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Потърсих и нищо не намерих? Ще ми дадеш ли източник за тази информация, защото единственото което намирам е че тесла има най-доброто задвижване и има най-малко проблеми с него като дори не намерих на първо четене информация за сменен двигател или каквито и да е проблеми с двигателя на тесла модел 3. Точно обратното. Намерих информация че е толкова надежден че мислеха да правят камиона с двигатели от тесла модел 3. Сложиха ги и на тесла модел s, за да решат техните проблеми.
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Не става въпрос за това колко е платил собственика, а за това колко струват частите и колко ще ти струва да я ремонтираш след като мине гаранцията? Нали много ревяхте, колко двигателя бил сменил онзи собственик на тесла за 1,6 милиона километра и колко батерии въпреки, че не е платил и долар за поддръжка? Само че частта която се разваля на неговия двигател е лагер за 80 долара, който трябва да бъде сменен не защото двигателя не работи а защото се чува дразнещ шум от него.
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    А правиш ли разлика между тесла и тази ситуация с toyota? Как точно си представяш че шофьорът ще обърка скоростите и ще предизвика ремонт за 32 000 долара? Нали постоянно реват че чисто нова батерия за тесла модел три струва непосилните 14 000 след като са се натресли в нещо и са я огънали, а тесла не иска да им я сменя гаранционно. Ако 14 000 им се струват много след катастрофа, какво ли ще кажат за 32 000 за ремонт на евтин за поддръжка автомобил, без да си катастрофирал?
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    авто ( преди 1 година )
    Много ми е интересно как се преминава от пета на втора скорост. Искам някой "специалист" да го пробва това.С ръчна,автоматична,роботизирана и каквато си иска кутия.