IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ремонт на шасито на GMC Hummer EV излезе 78 000 долара

На толкова са оценени щетите по унищожения нов електромобил на блогъра Mondi (ВИДЕО)

Видео на инцидент с чисто нов пикап GMC Hummer EV в ексклузивна версия на Edition 1 през миналата седмица провокира огромен интерес в YouTube, а сега вече се знае и цената – 78 000 долара с части и труд. На толкава са оценени щетите по автомобила, който бе управляван от американския блогър Едмонд Барсегиан, автор на видео канала Mondi със 185 000 абонати.

 

3f6ed895651f5e451a2d14754a819151-11-1

 

Mondi закупи Edition 1 в най-скъпата му версия ($112 595) със задвижване от три електромотора с обща мощност 1000 к.с. Но при преминаване с голяма скорост през пропадане на черен път автомобилът бе съсипан. А пикапът ускорява до 100 км/ч за 3 секунди. След посещение в сервиз се оказва, че ремонтът е оценен на 78 хиляди долара, а след като няма застраховка, собственикът е избрал да не го възстановява и го е продал на ниска цена, съобщава Road & Track.

Барсегиан разкрива и какви са пораженията, като обвинява за всичко теглото на електромобила, което според производителя надхвърля 4,1 тона. Според водача ударът е бил незначителен и не е трябвало да доведе до толкова опустошителни последици.

 

Screenshot 2022-11-14 103031

 

„Да, колата беше унищожена - казва Барсегиан пред Road & Track - Предната подрамка е огъната, амортисьорите са счупени. Защитната плоча отпред е откъсната при катастрофата, докато кондензаторът на климатика, радиаторът за охлаждане на батерията, задна напречна щанга и част от двигателя са повредени. Задната рамка е два и половина инча по-висока от дясната страна в сравнение с лявата. Някои от панелите на каросерията са се огънали.“

Блогърът казва, че има положителна страна на тази история - средно той катастрофира с една кола на всеки пет години и сега се радва, че е „изпълнил квотата“ с този автомобил, който не харесва, а не с някой от суперколите в неговата колекция.


Screenshot 2022-11-14 102742
 

Барсегиан допълва, че е пилот, участвал е в рали състезания и знае какво е да кара извън пътя, например с негово Subaru Impreza, но този пикап не може да се справи, което за него е жалко. Освен състезателните си начинания, Барсегиан е и бизнесмен. Той е съосновател на верига за бързо хранене Houston's Hot Chicken и казва пред Road & Track, че управлява 14 бизнеса. Той признава, че за разлика от други подобни каскади в YouTube, където целенасочено се повреждат или дори разбиват коли, това не е влизало в неговия план.

„Не го направих за YouTube – казва блогърът. - Съжалявам ли? Не. Това е житейски опит и урок. Очевидно каналът получи популярност, така че е страхотно. Не възстанових сумата в долари, която загубих. Всички мнения за видеото в YouTube направиха около $1000, но загубих около $80 000 от колата. Определено не си струва, но не съжалявам за нищо, което правя".


 

0 от 500