IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият GMC Hummer се оказа по-вреден от бензинов кабриолет

Преминаването на ток не прави пикапа безопасен за околната среда

Организацията с нестопанска цел ACEEE (Американски съвет за енергийно ефективна икономика) установи, че емисиите на въглероден диоксид (CO2) на флагмана на General Motors с 1014 к.с. 341 грама на миля, докато при кабриолета BMW M440i xDrive този показател е по-нисък – 339 грама на миля.


GMC Hummer EV


В своето проучване ACEEE припомня, че електрическите превозни средства получават енергия от мрежата. В същото време около 60% от електроенергията в САЩ се генерира чрез изгаряне на изкопаеми горива, така че не може да се счита за „зелена“ в пълния смисъл на думата.

Изчислени по този начин емисии варират в зависимост от щата, но въз основа на средната стойност експертите установиха, че топ-версията на електрическия пикап Hummer EV има емисии от 341 грама на миля. Бензиновият кабриолет BMW M440i xDrive има сравнима стойност от 339 грама на миля, докато показателят на оригиналния Hummer H1 е 889 грама на миля.

Според оценките на EPA енергийното въздействие на бавареца е 1812 литра годишно. Подобни стойности се отчитат и при седана със средни размери Chevrolet Malibu, чиито вредни емисии за 320 грама на миля.

Що се касае до Hummer EV, той вреди на околната среда не само при зареждане на батерията. Тежките акумулаторни клетки (в случая с Hammer една батерия тежи повече от цялата Toyota Corolla) трябва първо да бъдат произведени и след това изхвърлени, което също вреди на околната среда.

Наблюдателите на ACEEE смятат, че властите трябва да се заемат с въпроса за ефективността на електрическите превозни средства. Сега регулаторите следят отблизо бензиновите автомобили и определят изисквания за емисиите, а електрическите автомобили се считат за „зелени“ по подразбиране, въпреки че това не е вярно.

0 от 500
 • #92
  0 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 4 дни )
  ТОЗИ БАЛОН-ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ , НАЙ- КЪСНО ДО 2-3 ГОД. ЩЕ ЕКСПЛОАДИРА СЪС СТРАШНА СИЛА !!!!ТОГАВА- СЪД И ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ИЗМАМНИЦИТЕ !!!!!
 • #91
  0 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 1 седмица )
  На този кашон батерията му тежи колкото една нормална кола. Представете си цената, когато трябва да я подмените с нова :D
 • #90
  0 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 3 седмици )
  И вместода имаме ядрен централи, горим въглени, защото някой през 7--те години се уплашил ...
 • #89
  0 rate up comment 1 rate down comment
  анонимен ( преди 3 седмици )
  Ама как. Сигурен съм, че собствениак на големият хамър, щще има 18 слънчеви напела и ще зарежда само у тях си...
 • #88
  4 rate up comment 2 rate down comment
  Анонимен ( преди 3 седмици )
  Много скоро ще започнат друга песен за ВРЕДАТА от електрическите коли, която правят на околната среда!!!
 • #87
  6 rate up comment 1 rate down comment
  10 ( преди 3 седмици )
  Супер статия. Зеленото електрическо превозно средство не е екологично, най-накрая да си дойдем на думата.
 • #86
  5 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 4 седмици )
  Термопомпата ли е част от геотермалната система или термалната система част от термопомпата?Това, че съм казал че хладилника и климатика са термопомпи, Как според тебе автоматично вече означава, че някога съм твърдял, че климатик и хладилник е едно и също?Това се случва чак когато в последствие научиш, че хладилника е термопомпа и първоначално даже заради некомпетентността си не си разбрал какво има предвид събеседника.
 • #85
  0 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 4 седмици )
  Добре де проглокор съм. Главния. Успокой се. Давай сега по същество по спора?
 • #84
  0 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 4 седмици )
  Адвокате, от какво те е срам?
 • #83
  1 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 4 седмици )
  Изказването ти "Термопомпата е част от геотермалната система, нагъл илитерате" е точно както цветето е част от лалето, двигателя е част от буталото, тротоарът е част от бордюра и т.н.Дори не се усещаш колко си зле с елементарни технически понятия!