IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият GMC Hummer се оказа по-вреден от бензинов кабриолет

Преминаването на ток не прави пикапа безопасен за околната среда

Организацията с нестопанска цел ACEEE (Американски съвет за енергийно ефективна икономика) установи, че емисиите на въглероден диоксид (CO2) на флагмана на General Motors с 1014 к.с. 341 грама на миля, докато при кабриолета BMW M440i xDrive този показател е по-нисък – 339 грама на миля.


GMC Hummer EV


В своето проучване ACEEE припомня, че електрическите превозни средства получават енергия от мрежата. В същото време около 60% от електроенергията в САЩ се генерира чрез изгаряне на изкопаеми горива, така че не може да се счита за „зелена“ в пълния смисъл на думата.

Изчислени по този начин емисии варират в зависимост от щата, но въз основа на средната стойност експертите установиха, че топ-версията на електрическия пикап Hummer EV има емисии от 341 грама на миля. Бензиновият кабриолет BMW M440i xDrive има сравнима стойност от 339 грама на миля, докато показателят на оригиналния Hummer H1 е 889 грама на миля.

Според оценките на EPA енергийното въздействие на бавареца е 1812 литра годишно. Подобни стойности се отчитат и при седана със средни размери Chevrolet Malibu, чиито вредни емисии за 320 грама на миля.

Що се касае до Hummer EV, той вреди на околната среда не само при зареждане на батерията. Тежките акумулаторни клетки (в случая с Hammer една батерия тежи повече от цялата Toyota Corolla) трябва първо да бъдат произведени и след това изхвърлени, което също вреди на околната среда.

Наблюдателите на ACEEE смятат, че властите трябва да се заемат с въпроса за ефективността на електрическите превозни средства. Сега регулаторите следят отблизо бензиновите автомобили и определят изисквания за емисиите, а електрическите автомобили се считат за „зелени“ по подразбиране, въпреки че това не е вярно.

0 от 500
  • #62
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Комунистите си яжте урано, но тихичко. И без това е трагедия какви неща правите и сега.
  • #61
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 71 ( преди 1 година )
    Не просто ти не можеш да схванеш, че геотермалната система всъщност е още един вид термопомпа заедно с хладилника и климатика. Все още не правиш разлика между цвете и лале и си мислиш, че е едно и също.Точно както не можеш да схванеш, че двигател не е само това в колата ти, а такъв има в самобръсначката, в телефона ти, в принтера и в космическите ракети също и има десетки видове двигатели, като турбината е само един от видовете.
  • #60
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 69 ( преди 1 година )
    Както и подозирах бъркаш КПД с коедициент за ефективност. Термопомпите не нарушават законите на термодинамиката, защото извличат енергия от другаде. Точно както компресор не работи с 700% КПД. Това е коефициент на компресиране. С други думи, не, не нарушават законите на термодинамиката. Да го кажа така, ако беше прав щеше това е перпетум мобиле, но не е.
  • #59
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От Чернобил доказано са починали точно 10 човека пожарникарите дошли да гасят първи.Другото е спекулация
  • #58
    1 rate up comment 0 rate down comment
    смех ( преди 1 година )
    Урана е естествен елемент нормално е да има радиоактивност и винаги ще я има приетамте певялите за нормални а Аец не ваш проблем но с глупатси не се спори
  • #57
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 69 ( преди 1 година )
    Физикът е друг и спорите с него дали радиацията е вредна или не, за да избегнете и двамата въпросите които ви задавам за България.А да не отварям въпросите какво общо имат КПД и термопомпа и защо консумираната от термопомпата енергия е по-малко отколкото тази на изхода И защо това не нарушава закона за запазване на енергията. Ти не можеш да схванеш какво е екзотермичен процес, за да тръгнеш да разбираш цикъла на карно. Засега ще трябва да приемеш на доверие, над 100% коефициент.
  • #56
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Шемет, не си ми на акъла, за да ме разпитваш в анонимен форум. Наистина ли нямаш, ама никакво усещане какво става около теб?
  • #55
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 68 ( преди 1 година )
    Шемет, бъркаш термопомпите с геотермалните системи. Това юридически заклинания ли са? "Тълкуване"? Щом си мислиш, че двигател е равно на турбина що не си пуснеш колата да работи непрекъснато? Шемет със шемета. Скудоумие след скудоумие. Какво работиш, сладур? Аз не си позволявам да обяснявам на адвокати как да пишат искови молби, нито на зъболекари как да лекуват пулпит. Ти откъде вадиш тая наглост?
  • #54
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 67 ( преди 1 година )
    Разбрахме че можеш да преписваш от този онзи или от Уикипедия и да се правиш на визионер, но също така видяхме че ако трябва да направиш дори едно собствено разсъждение и да сравниш две различни технологии, не можеш да го направиш. Видяхме че хал-хабер си нямаш от производството на енергия и потреблението на България, иначе щеше да отговориш на елементарните въпроси за двете АЕЦ които ти задавам цяла седмица.
  • #53
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 66 ( преди 1 година )
    Шемет, това мнение е на директора на БГ терм, за да ПРОДАВА ПОВЕЧЕ. И е предназначено за шаранчета като теб. Естествено, че КПД над 100% нарушава първия и втория закон на термодинамиката, но и да ги прочетеш явно няма да разбереш нищо. Я пак се изцепи, че си физик или инженер, хехе. Сладур.