IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобили с леки повреди се бракуват заради скъпи ремонти

Все повече компании отказват да застраховат електрически превозни средства

В САЩ много електрически автомобили с леки повреди се обявяват за "тотал щета" поради високата цена на ремонтите. Информацията за това беше съобщена от сайта AutoBlog .


електромобили


Журналистите цитират компанията Policygenius, според която средната месечна застрахователна вноска за електрически автомобили в САЩ през 2023 г. е $206. Това е с 27% повече, отколкото при колите с ДВГ.

Оказва се, че болшинството от производителите на автомобили оборудват електромобилите си с батерии, които не са лесни за ремонт. Освен това трети страни нямат достъп до технологията им. Например застрахователната компания Allianz отказва да поеме ремонта на батерии, ако се установи, че имат леки повреди. Те се принуждават и да не застраховат електрическите автомобили, защото нямат достъп до диагностични данни.

Разходите за подмяна на акумулаторни блокове могат да достигнат до 50% от цената на електрическия автомобил. Ето защо тяхната подмяна често е нерентабилна и коли с лек удар, който е засегнал акумулаторния блок, биват дерегистрирани.

Експертите смятат, че поради този проблем застрахователните премии за електрически автомобили ще продължат да растат. Според тях този проблем може да бъде решен, но трябва желание от страна на производителите. 

Проблемът може да бъде решен ако производителите на автомобили коригират производството на батерии с по-малки секции или модули, които са по-лесни за ремонт. Също така е необходимо да започнат да предоставят диагностични данни на трети страни.


0 от 500
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Муахахах ( преди 1 година )
    Ся ще налазят "до долния" и другите едноклетъчни, да обясняват как като станат всички автомобили електрически и автономни, няма да има катастрофия и този проблем ще отпадне!!! Някога когато слънцето грее 48 часа в денонощието за да се зарежда само с екологична енергия, вятъра духа точно когато трябва и само в перките на генераторите и всяко жилище си има гараж ... ей го на, в дена за размисъл на предстоящите избори ще се случи ...на 1 април!
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Е що бе, нали всичко им оправяха през ВиФиту?!?! Ей тва е екологията баце, максимално кратък живот на продукт за чийто производство се бълва страшно много замърсяващи емисии! Евалата електрозомбита, и между ушите ви е тотал щета, както леко ударена електричка!!! Де ааа и офсите, де ааа
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ко, неее? Тези не четат ли доклада на ЕС.