IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Tesla съдят компанията за скъпи части и обслужване

В Сан Франциско е заведен колективен иск с обвинения в монопол

Компанията Tesla е изправена пред нов съдебен процес - този път от клиенти, които твърдят, че монополът на производителя в поддръжката, ремонтните услуги и резервните части е довел до високи цени и дълго време за чакане. Клиентите твърдят, че са били принудени да търпят тези проблеми, когато превозните им средства се нуждаят от ремонт, съобщи Teslarati.

 

tesla-service-center-2

 

Във федералния съд на Сан Франциско в САЩ е заведен колективен антитръстов иск от името на Вирджиния М. Ламбрикс - собственик на Tesla Model S. В жалбата Ламбрикс заявява, че собствениците на конвенционални автомобили имат няколко възможности за поддръжка и ремонт. Те дори могат сами да ги извършват. В иска се отбелязва, че при ремонт на традиционни автомобили могат да се използват оригинални части, но и такива, произведени от други компании.

В жалбата се казва, че собствениците на Tesla нямат тези опции. Когато става въпрос за обслужване и ремонт, притежателите на Tesla трябва да използват само части на компанията.

 

tesla-service-center-1

 

Превозните средства също трябва да се обслужват само чрез компанията или от одобрени от Tesla сервизни центрове. В иска се твърди, че това ограничение се дължи на факта, че Tesla използва пазарната си мощ, за да ограничи услугите за поддръжка и ремонт.

Както се отбелязва още, практиките на Tesla, когато става дума за ремонти и поддръжка, са довели до това, че собствениците на електромобили страдат от „дълги забавяния в ремонта или поддръжката на своите превозни средства“. В оплакването се казва също, че собствениците „плащат свръх конкурентни цени за тези части и ремонти, след като те най-накрая бъдат предоставени.“

От Tesla не са коментирали новото съдебно дело.

 

 

0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "От Tesla не са коментирали новото съдебно дело." - какво да коментират, да кажат че се възползват от феновете си ли? :)
  • #4
    3 rate up comment 9 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Да идват насам ще им оправим всичко от-до. Тесла БГ, Дрийм Карс - следгаранционна поддръжка на всички марки и модели Тесла - собствен сервиз и подизпълнители: Сонерс Ауто, Вианор Виница, Ники 2020 ЕООД, МакКуин ЕООД и Аутософт - софтуер, хардуер, боди сервиз и тунинг, техническа поддръжка, ъпгрейд и т.н.
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Нали Тесла нямаха нужда от обслужване. Не разбирам за какво се съдят?! Пък и какви ремонти - нали нямало какво да се развали... Чудя се тези американци в час ли са?! Я да питат местните коментиращи - от Тесла по-евтино нямало и по-здраво нямало.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ха ха ( преди 1 година )
    Веднага правя ластик от 1000км с един резервоар на кое да е недоразумение тесла.
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ... безплатен обяд няма. И доакто има балъци, ще има и тарикати (Мъск)