IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla поскъпна с 3000 евро заради нова червена боя

Има промени в стъкления покрив на Model S и X, подобрени са и спирачките

Американската компания Tesla тихомълком, чрез Twitter, представи Ultra Red като нова опция за боя за Model X и Model S, което го прави първият нов цвят за тези варианти от седем години. Освен това компанията е направила ревизии на стъкления покрив в тези модели и е подобрила спирачната способност на вариантите Plaid, съобщи Carbuzz.

 

Tesla нова червена боя

 

Красивият нюанс се появи в конфигуратора на автомобилния производител, където се вижда, че цената на Ultra Red е 3000 евро, като заменя Red Multi-Coat, който се превърна в основа на цветовата палитра на Tesla.

По-тъмен и по-наситен от изходящия нюанс, новият цвят придава на електромобила свеж нов облик. Гланцовото метално покритие изглежда по-премиум и се предполага, че ще привлече повече клиенти. По-скъпият Ultra Red на Model S и X идва само дни, след като Tesla намали цените и на двата модела с 5000 до 10 000. евро, така че дори и с него пак ще бъде по-евтино от преди.

 

tesla-red-color-comparison

 

Предлага и още един нов вят – Quicksilver, като интересното е, че Quicksilver и Midnight Cherry Red (много подобно на Ultra Red) са достъпни само за немски клиенти.

Tesla Model S и Model X от 2023 г. добавят новопроектиран стъклен покрив, за който се твърди, че тежи по-малко и пропуска пет пъти повече светлина в купето, макар и със същата UV защита. Намаляването на теглото може да помогне за понижаване на центъра на тежестта на двете Tesla, което от своя страна може да подобри тяхното управление.

 

Quicksilver

 

Вариантите Plaid на Model S и Model X вече имат подобрени спирачни накладки, като от компанията твърдят, че предлагат по-висок топлинен капацитет от старите. Отбелязва се обаче, че Tesla все още не е представила опции за обещаните карбоново-керамични спирачки. Model S и X Plaid бяха критикувани, че стандартните спирачки не са достатъчни за мощността и теглото на тези модели.

 

 

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Край ( преди 1 година )
    Направиха по-високо технологична кола от всички - това е ясно. Как обаче направиха по добри дизайни от производители с история над век. Сравнете това с безобразния съндък iX или i3 или е трон на ауди. За Фоксвагеновите елетрички пък да не говорим. Вятърът на успеха издува платната на Мъск здраво.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Нашия звездоброец теслю пак пропусна възможността да си купи евтина Тесла.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    пф ( преди 1 година )
    на Опел kardio red цвета е по-готин.