IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво представлява новият борд-компютър на Tesla

Устройството позвловява поддържането на 11 камери вместо сегашните 8

Потребител в социалната мрежа Twitter, който се представя с никнейм @greentheonly публикува снимки и ключови характеристики на новия борд компютър на Tesla преди официалното му обявяване. В информацията се съобщава се, че иновацията е изградена върху 20-ядрен процесор AMD с графична архитектура RDNA2.


Tesla компютър


Според автора на публикацията новият борд компютър на практика представлява  актуализиран и силно модифициран вариант на Tesla HW4 от Model X. В сравнение с Tesla HW3, устройството има напълно нов корпус, така че трябва да се говори за леко премодифициране на борд-компютъра от старите електрически автомобили Tesla.

CPU и GPU са еднакви и представляват 20-ядрен AMD чип, базиран на RDNA2 архитектура с максимална честота 2.35 GHz. Компютърът има 16 GB RAM и 256 GB вградена памет. Според хора от компанията, цитирани от @greentheonly, въпреки визуалните различия, подобренията вътре всъщност не са толкова много, колкото се надяваха потребителите.


Tesla компютър


От новостите могат да се отбележат 12-те конектора за свързване на камери, един от които е маркиран като резервен. Следователно новите електрически автомобили на Tesla с този бордови компютър може да имат 11 камери, докато сегашните модели имат само 8.

Според автора на публикацията, допълнителни сензори могат да бъдат монтирани в броните. Също така се споменава за актуализиран трибандов GPS модул и конектори за радари с доста по-висока разделителна способност.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Цaнко ( преди 1 година )
    с един RTX 3060 тая кола изобщо няма да ми трябва в движение :D
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 1 година )
    "CPU и GPU са еднакви и представляват 20-ядрен AMD чип"Тука ме съсипахте от смях, толкова некадърно написано ...
  • #3
    7 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Уау, 11 камери. Не кола, а Биг Брадър. Къдели са ги сложили допълнителните 3 камери. Предполагам едната си я навира шофера отзад, за да могат от Тесла да му следят контракциите на дебелото черво и перисталтиката. А някакви по-нови игри дали са инсталирали, че тея старите не кефят. Трябва да има какво да правим докато чакаме да се зареди батерията на поредната зарядна станция или просто чакаме да дойде нашия ред да заредим, защото всички колонки са заети от други електро маняци...
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "конектори за радари с доста по-висока разделителна способност." конекторите хубаво, но радари кога ще свържат към тях? Защото имат остра нужда. Предишните радари не можеха да си вършат работата, защото идентифицираха спрелите на средата на платното на магистралата патрулки и пожарни автомобили толкова късно, че спирачния път беше по-дълъг от разстоянието за сблъсък. Дано скоро проектират и радари, които да откриват препятствията на големи разстояния и при високи скорости.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много як компютър, само за геймъри!