IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изчезват ли спортните коли с ръчни скорости?

Тези 10 модела все още се предлагат с три педала

Автомобилите с механични скорости на пазара са на път да изчезнат. Някои производители - като Mercedes-Benz, например, вече обявиха, че се отказват от този тип трансмисия още от следващата година. Други все още „удържат фронта“, но и те ще бъдат принудени да предприемат подобен ход.


механични скорости


Повечето мощни спортни автомобили и суперколи отдавна са изхвърлили педала на съединителя, но все още има производители, които предлагат ръчна скорости и така удовлетворяват желанията на желаещите да бъдат по-ангажирани с управлението шофьори.

В наши дни спортните коли с механична скоростна кутия са все по-малко, но все още ги има. В следващия списък са посочени 10 модела с традиционен лост за смяна на предавките, като със сигурност има и пропуснати модели, но тези са някои от най-забележителните на пазара.

10 спортни коли с ръчни скорости (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    И така и така ( преди 1 година )
    Предпочитам ръчните скорости, защото с тях човек усеща колата повече, превключва по-бързо и общо взето може да прави каквото си поиска - при нужда от 1ва на 3та или 2ра на 4та няма проблем (стига да си на правилните обороти) - но имам проблем с левия крак и не мога да натискам постоянно *** на съединител (особено като е на жило) - започвам да куцам. Затова карам само автоматици.