IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще запази механичните скорости до 2030 година

Баварците разкриха кой пише петиция за продължаване на производството на такива кутии

Второто поколение на спортното купе BMW M2, което дебютира миналата седмица, наред с други неща, зарадва феновете на марката с наличието на механична скоростна кутия. Така новата „двойка“ се оказа един от най-бързите автомобили, които все още може да бъдат купени с ръчни скорости.


BMW M2 интериор


Оказва се, че такива коли ще се предлагат до 2030 г. Това разкри шефът на BMW M – Франк ван Мийл. В интервю за изданието CarBuzz той говори за перспективите на автомобилите с механична скоростна кутия, произведени след пълната електрификация на гамата на спортното подразделение.

„Механичните скорости, за съжаление, вече не са толкова често срещани, но все още се търсят при модели като M2, M3 и M4. Така че ние ще предлагаме ръчна трансмисия на тези превозни средства до края на десетилетието“, каза ван Мийл.

Думите му бяха потвърдени от Тимо Реш -вицепрезидент за обслужване на клиенти, марка и продажби на BMW M. Той каза, че компанията има клиенти, които искат да запазят „механиката“ и дори пишат онлайн-петиции по тази тема. В крайна сметка те получават това, което искат.

В същото време шефът на BMW M обяви, че следващото поколение на M2 ще бъде изцяло електрическо. То ще излезе през 2030 г., като Ван Мийл отхвърли възможността за използване на хибридно задвижване.

„Plug-in хибридът в малка кола може да бъде труден проблем, тъй като plug-in хибридите трябва да имат достатъчно мощност, дори ако електрическата част не е налична. Ако вашият базов двигател не е достатъчно силен, тогава от plug-in хибрида няма смисъл", обясни топ-мениджърът.

0 от 500