IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов вид кражба на коли в Бояна и Драгалевци

Този път е атакуван луксозния Range Rover на Георги Янакиев-младши

За нов вид кражби на автомобили предупреждават жители на столичните квартали Бояна и Драгалевци. Последният случай е от тази нощ, когато престъпниците атакуват луксозния Range Rover на бившия автомобилен състезател Георги Янакиев-младши.


Range Rover крадци


Крадците не се притесняват от факта, че колата е паркирана в двора на къща. Тримата нападатели са обезвредили 5 от общо 16-те охранителни камери и са се опитали да отворят автомобила. Те буквално са срязали вратата на скъпия всъдеход, явно за да неутрализират и системата за защита. И както се вижда от снимките, щетите по колата са сериозни.

Опитът за кражба е завършил неуспешно, а нападателите са заснети от другите камери, като записите от тях са предадени на полицията. Потърпевшият предупреждава, че явно в тези квартали обикаля банда, която се е специализирала в кражби на скъпи и луксозни коли.


Range Rover крадци

Range Rover крадци


Самите престъпници се придвижват с автомобил от висок клас – Lexus, като той е бил използван и по време на последния опит за кражба. Атакуваният Range Rover пък е сред най-желаните от крадците модели на пазара, тъй като дори след няколко години експлоатация той продължава да държи много висока цена.

Освен това, през последните месеци производството на резервни части за такива автомобили е сериозно затруднено и за доставката на определени детайли се чака с месеци.


0 от 500
  • #13
    28 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нещо не ми се връзват нещата с този опит за кражба. Успяват да обезвредят 5 камери, а не успяват една кола да откраднат. Толкова левашко рязане на ламарина, за да отворят вратата на колата за сефте виждам. Тези явно са специалисти по обирането на домове, а не по краденето на коли, за да направят подобна простотия. А колкото до това, че държали цена тази марка, то не съм много убеден. По всички класации е една от най-обезценяващата се на пазара с много проблеми по отношение надеждността...
  • #12
    20 rate up comment 6 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    Евала, конфискатор. Всички да са жални и миз.ерни като теб, за да се почувстваш по-добре?
  • #11
    14 rate up comment 25 rate down comment
    боли ма ( преди 1 година )
    Такива коли трябва да се конфискуват,а не да се крадат.Това е справедливост.Другото е - крадеца вика дръжте крадеца.
  • #10
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Андрешко ( преди 1 година )
    Ей, човек чете тук, тези крадци съвременни Робин Худ-овци направо! "Нека им крадат на богатите колите, хак да им, щом ние сме бедняци!"
  • #9
    19 rate up comment 13 rate down comment
    Карма ( преди 1 година )
    Децата на дъртите комунисти,които разграбиха държавата сега се оплакват!От кого,за какво?
  • #8
    30 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези от Бояна и Драгалевци и те са крадци, крадци от крадци вече взимат и половината там са за проверка от НАП.
  • #7
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Тод ( преди 1 година )
    Полица при подходящ застраховател и въпроса е решен
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Pandora аларма щи ги спре ...
  • #5
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    Дори да бяха успели, едно "щрак" ключе скрито под тапицерия за прекъсване на захранване на нещо и греда!
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мдааа, изложили са се крадците.Обикновено усилват сигналът от ключа, който е някъде в къщата и всичко приключва за няколко минути, нооо не са успели. Може би стените са прекалено дебели. Вратата горе в дясно са напъвали и накрая са направили отвор за да имат достъп до кабелите за заключващият механизъм и до мрежата на колата. Целият този риск и накрая си тръгват с празни ръце, не е приятно. Разбира се може да се направи така, че дори и да влязат пак да не могат да си тръгнат с нея :)