IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов вид кражба на коли в Бояна и Драгалевци

Този път е атакуван луксозния Range Rover на Георги Янакиев-младши

За нов вид кражби на автомобили предупреждават жители на столичните квартали Бояна и Драгалевци. Последният случай е от тази нощ, когато престъпниците атакуват луксозния Range Rover на бившия автомобилен състезател Георги Янакиев-младши.


Range Rover крадци


Крадците не се притесняват от факта, че колата е паркирана в двора на къща. Тримата нападатели са обезвредили 5 от общо 16-те охранителни камери и са се опитали да отворят автомобила. Те буквално са срязали вратата на скъпия всъдеход, явно за да неутрализират и системата за защита. И както се вижда от снимките, щетите по колата са сериозни.

Опитът за кражба е завършил неуспешно, а нападателите са заснети от другите камери, като записите от тях са предадени на полицията. Потърпевшият предупреждава, че явно в тези квартали обикаля банда, която се е специализирала в кражби на скъпи и луксозни коли.


Range Rover крадци

Range Rover крадци


Самите престъпници се придвижват с автомобил от висок клас – Lexus, като той е бил използван и по време на последния опит за кражба. Атакуваният Range Rover пък е сред най-желаните от крадците модели на пазара, тъй като дори след няколко години експлоатация той продължава да държи много висока цена.

Освен това, през последните месеци производството на резервни части за такива автомобили е сериозно затруднено и за доставката на определени детайли се чака с месеци.


0 от 500
  • #23
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Баш за RR да твърдиш че държи цена е смехотворно. Във всички статистики марката е сред първенците по бързо обезценяване.
  • #22
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Samo Levski ( преди 1 година )
    До Бай Иван ...карай си кашона предпжлагам Дървена Г класа или Тойота и не се коси за ИМПЕРАТОРА ...*** поне размиваш хората евала
  • #21
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Ме ( преди 1 година )
    Това с рязането на вратите е стара схема, лично аз си изпатих преди около 10г. Но истината е, че полицията пази апашите. Случки много с които мога да слзасвидетелствам.
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Иван от горни Ло ( преди 1 година )
    Нищо не става от тоя дрънголник сега само за скрап тоя всъдеход
  • #19
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Крадците обикаляли с висок клас кола "Лексус", ама никой не знае, кои са!Ами да ви кажа: половината са конекрадци, а другите са ченгета в почивни дни!
  • #18
    34 rate up comment 1 rate down comment
    Ник ( преди 1 година )
    Липсата на съдебна система и еквивалентни на нарушенията наказания, води до това! За жалост, ако се защитиш, докато те обират, ставаш виновен!
  • #17
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Кобра ( преди 1 година )
    Не разбирам ако им е ценна колата защо са рязали ламарината така душманската тези крадци.Нещо не ми се връзва цялата история.
  • #16
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Ал ( преди 1 година )
    Таков да го хванеш и да му счупиш ръчичките... и после да го опънеш!
  • #15
    25 rate up comment 5 rate down comment
    И а ( преди 1 година )
    Тия коли са застраховани така че и да я вдигнат все тая. Просто трябва като ти влезе на камери и ти изплаши децата в къщата да ми е да го гръмнеш. Аз пък мойта бангия за 1000 лв пред блока не я и заключвам може някой да спи в нея ако му е студено зимата.
  • #14
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    вече няма да се придвижват с този автомобил.