IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-крадените части от автомобилите

Застрахователи поскочи и марките, страдащи най-често от посегателство

Застрахователната компания Alfa посочи кои са автомобилните детайли, които най-често стават плячка на крадци, както и марките, които най-често биват атакувани с цел кражба на елементи.


крадец


Статистиката показва, че злосторниците най-често свалят фаровете на автомобили от марката Porsche (8,6% от случаите на откраднати детайли от превозно средство), следват тези на Honda (7,9%), на BMW (7,8%) и на Audi (7,5%).

„При моделите на Porsche системата за поставяне на фаровете е такава, че тяхното издърпване и отделяне не е никак трудно. Това са много скъпи резерви части и затова не е изненада, че те са особено популярни сред престъпниците“, обяснява представител на застрахователната компания.

Вторият детайл, който представлява най-сериозен интерес към крадците, са задните светлини (4,6% от общия брой кражби). По-рязко престъпниците отмъкват външни огледала (2,2%) и джанти (1,8%).

Експертите по застраховане отчитат, че през последните 2 години във Великобритания случаите с кражби на детайли от паркирани превозни средства са се увеличили с 47%, като това се дължи на увеличените цени както на самите автомобили, така и на резервните части за тях.


0 от 500