IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 екстри в колата, без които хората вече не могат

В автомобилите все още има и много ненужни функции, но някои са истинска благодат

Автомобилите продължават да се развиват и това е добре, защото в противен случаи в наши дни щеше да има само коли като VW Beetles. В същото време някои от много скъпите екстри, които виждахме преди година и които се предлагаха само на луксозните модели, вече са част от стандартното оборудване дори на малки коли.

Разбира се, в ценовите листи на новите автомобили все още има предостатъчно опции, чиято цел, поне на пръв поглед, е да донесе по-голяма печалба на производителя. Има обаче и много смислени функции. Изданието Motor1 посочва 10 от тях, без които потребителите (или поне по-голямата част от тях) вече не могат..

10 екстри в колата, без които хората не могат (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #32
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само това за мъртвата зона, останалото са глупости. А колегата долу дето искал андроид ауто на голям екран и фирмените навигации у лево - ами голям шаран си. Опцията струва колкото фирмените навигации! Запомни, безплатен обяд няма!
  • #31
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само това за мъртвата зона, останалото са глупости. А колегата долу дето искал андроид ауто на голям екран и фирмените навигации у лево - ами голям шаран си. Опцията струва колкото фирмените навигации! Запомни, безплатен обяд няма!
  • #30
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Такава е работата, дигитализация на човешкия живот, не ми я хвали.Може би е много близко бъдещето, в което машината и изкуствения интелект ще измести и унищожи напълно естествения, като просъществуването на естествения ще е напълно обвързано и зависимо съответно от изкуствения, иначе направо си е умрел.
  • #29
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Такава е работата, дигитализация на човешкия живот, не ми я хвали.Може би е мнението го близко времето, в което машината и изкуствения интелект ще измести и унищожи напълно естествения, като просъществуването на естествения ще е напълно обвързано и зависимо съответно от изкуствения, иначе направо си е умрел.
  • #28
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това вече не са екстри, а задължително оборудване което дори на бюджетен автомобил го слагат, само някой болен мозък си мисли ,че подобни неща има на премиумите а то е точно обратното, понеже там се заплащат много хора не ги визмат.
  • #27
    9 rate up comment 15 rate down comment
    дo#24 ( преди 1 година )
    Подгрева в коя точка беше? В Г-точката ли? :))) Стига лъга бе оли? Ти никога не си карал кола с подгрев на седалките иначе щеше да знаеш, че подгрева е на реотани вълнообразни по цялата площ на седалката и облегалката. Но щом твърдиш, че е бил в 1 точка, значи си седял на нещо друго, което те е топлило и масажирало простатата. Ти от ПП ли си или от ДБ? Не, че има разлика...
  • #26
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Камерата за назад също е добра екстра. Особено за по големи автомобили при които няма добра видимост през огледалата.
  • #25
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Нямам нужда. ( преди 1 година )
    Повечето от тези екстри не ми трябват. От изброените единствената полезна екстра която ползвам често е навигацията. Само че не фабрична вградена или от телефон. Ползвам Garmin Drive и ми върши идеална работа. Досега никога не ме е подвеждала. Може да се направи да работи и със Google Maps или още по яко е със специализирани карти. Може да си правиш собствени карти включително и за офроуд маршрути през експорт на KMZ файлове от Google Earth Pro. Google Maps през телефона също върши работа.
  • #24
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    То всеки от нас си има предпочитана екстра или някоя, която му се струва ненужна. На предишната си кола имах подгрев тук-таме, ама за мен най-смислено ми се струваше подгрева на предното стъкло. Супер си беше. И в редките зими беше още по-добре. :) Подгрев на седалка ползвах веднъж, защото не ми хареса. Подгрева се усещаше само в една точка на седалката и толкоз. За другите изброени екстри - засега парктроник. Другите или не съм ги ползвал, или нямам на моята кола.
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От всички екстри признавам отопление на предното стъкло и волана,адаптивен круиз контрол , потегляне от наклон и камера за заден ход ;)