IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 производителя, които са заплаха за Tesla (и още 5, които не са)

Сред тях има както нови марки, така и автомобини компании с голяма история

Tesla е новаторската марка за електрически превозни средства, която предефинира не само иновациите, но и това, което може да бъде нормално. Тази марка показа на света, че алтернативите на автомобилите, задвижвани с гориво, могат да бъдат реалност. Тя постигна сериозни успехи и едва сега останалите производители успяват да намалят изоставеното си.


Tesla


Повечето от тях създават електромобили, които някога няма да бъдат реални конкуренти на Tesla, като причините за това са много – като се започне от технологиите, поддържащите системи и инфраструктурата за зареждане на електрическите превозни средства. Освен това, Tesla си спечели огромен брой фенове, които трудно биха я сменили с друга марка.

Разбира се, това не означава, че Tesla не може да бъде победена. Капиталът и влиянието на конкурентите в момента може да не са достатъчни за това, но дори и най-великите в историята са падали от върха в някакъв момент. Изданието TopSpeed посочва 5 марки, които имат шанс някога да унищожат Tesla, последвани от 5, които вероятно няма да имат този шанс.

5 производителя, които са заплаха за Tesla (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Порше и Полстар са скъпи, нишови автомобили, а Тесла се стреми към 20 млн. производство на година. Няма как да са им конк0ренция. Но най-фрапантният пропуск в списъка с не-заплахите са Тойота и Хонда, които са едни от най-големите производители, а същевременно са водачи по технологии отзад-напред.
  • #6
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не казвам че porsche тайкан е лош автомобил, но ако си обективен не можеш да го наречеш по-добър електромобил от тесла, ако не говорим за качество и престиж а говорим за технически характеристики. Кое точно му е по-доброто! Пробег с едно зареждане? Време за зареждане? Ускорение? Максимална скорост? Ефективност каквото обещаваха заради скоростната кутия? А другото с което се хвалеха -нюрбургринг? Да не говорим че въпреки че скромния тираж имат повече пожари от Тесла и проблеми с батериите.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    хе хе хе ( преди 1 година )
    На порше продажбите са му по малкинот на Зои какъв конглокент
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До долния: ( преди 1 година )
    Нещо си се объркал. Най-добрия по времето на излизането му беше модела на порше. Може би все още е. Като цяло групата на ВАГ имат много добри електромобили. Близко са или са най-добрите. Не са тесла, въпреки мястото си в бранша. Киа и Хюндай страхотни масови модели. Много добър модел на рено. А тук дори не говорим за китайски, но и при тях има добри.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Според предната статия единствената заплаха идваща от Полстар беше от фалит. Сега изведнъж са заплаха за Тесла. Последно? Също и Форд не са в цветущо здраве и имаше тенденции да си купуват ел технологиите от ВАГ. Като цяло извън САЩ не мисля че са конглокент на някой.
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Форд и Порше са заплаха пък Шевролет и БМВ не или пък едната фирма на Geely- Волво е заплаха но другата Зеекр не е. По тази логика можеше да сложат по 15 фирми в двете класации на случаен принцип :D
  • #1
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Че порше имат един недодялан модел каква заплаха са