IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota C-HR ще се произвежда в Турция

В завода в Сакария ще се правят и батериите за хибридния кросоувър

Японският производител Toyota подготвя премиерата на новия C-HR. Второто поколение на хибридния кросоувър ще се произвежда в завода Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) в Сакария (Турция). От завода ще излязат пълни хибриди и plug-in хибриди, като последните ще бъдат оборудвани с батерии от ново поколение, също собствено производство, съобщават от компанията.


Toyota завод


За Toyota това е решителна стъпка напред в нейната стратегия за електрификация, като C-HR ще бъде първият plug-in хибрид, който ще се произвежда в Турция. В същото време TMMT ще бъде първият завод на европейския континент, който ще разполага със собствена производствена линия за батерии.

Плановете на компанията са да достигне годишно производство на 75 000 батерии, започвайки от декември 2023 г. За целта ще бъдат наети 60 нови служители, като е осигурена инвестиция от 317 милиона евро за модернизиране на цялата структура. Общо Toyota е наляла повече от 2,3 милиарда евро в TMMT.


Toyota Prologue


За новия C-HR вече се знае, че ще получи някои елементи от дизайна на Prologue (на втората снимка). Засега обаче няма яснота относно задвижващи системи. Според някои информации, кросоувърът ще получи хибридната система от Corolla Cross с мощност 197 к.с., докато за plug-in хибридния агрегат може да се използва задвижването на новия Prius. Там мощността е 223 к.с., като пробегът само на ток е около 75 км.

Във всички случаи няма да се наложи дълго чакане, тъй като премиерата на новия C-HR ще се състои до края на годината. Този модел играе основна роля в стратегията на Toyota да се затвърди като най-продаваният производител на света.


0 от 500